On Error GoTo ... Resume-udtryk

Aktiverer en fejlhåndteringsrutine efter at en fejl opstår, eller genoptager programudførslen.

Syntaks:

diagrammet On Error Statement

On [Local] Error {GoTo Labelname | GoTo 0 | Resume Next}

Parametre:

GoTo Labelname: Hvis en fejl opstår, aktiveres fejlhåndteringsrutinen som begynder ved linje "Labelname".

Resume Next: Hvis en fejl opstår, vil programudførelsen fortsætte med sætningen, som følger efter sætningen i hvilken fejlen er sket.

GoTo 0: Deaktiverer fejlhåndteringen i den aktuelle procedure.

Lokal: "On error" er global i sit anvendelsesområde, og forbliver aktiv indtil den er annulleret af en anden "On error" erklæring. "On Local error" er begrænset til den kørsel der kalder den. Lokal fejlhåndtering tilsidesætter de globale indstillinger. Når den kørsel, der kaldte den lokale fejlhåndtering, afsluttes, bliver den lokale fejlhåndtering automatisk annulleret og de globale indstillinger genoprettes.

Erklæringen "On Error Go To" bruges til at reagere på fejl som sker i en makro.

Eksempel:

Sub ExampleReset
On Error GoTo ErrorHandler
    Dim iNumber As Integer
    Dim iCount As Integer
    Dim sLine As String
    Dim aFile As String
    aFile = "C:\Users\ThisUser\data.txt"
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Output As #iNumber
    Print #iNumber, "Dette er en linje tekst"
    Close #iNumber
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Input As iNumber
    For iCount = 1 To 5
        Line Input #iNumber, sLine
        If sLine <>"" Then
            Rem
        End If
    Next iCount
    Close #iNumber
    Exit Sub
ErrorHandler:
    Reset
    MsgBox (beskedfelt) "Alle filer bliver lukket",  0,  "Fejl"