On Error GoTo ... Resume-udtryk

Aktiverer en fejlh√•ndteringsrutine efter at en fejl opst√•r, eller genoptager programudf√łrslen.

Syntaks:

diagrammet On Error Statement

On [Local] Error {GoTo Labelname | GoTo 0 | Resume Next}

Parametre:

GoTo Labelname: Hvis en fejl opstår, aktiveres fejlhåndteringsrutinen som begynder ved linje "Labelname".

Resume Next: Hvis en fejl opst√•r, vil programudf√łrelsen forts√¶tte med s√¶tningen, som f√łlger efter s√¶tningen i hvilken fejlen er sket.

GoTo 0: Deaktiverer fejlhåndteringen i den aktuelle procedure.

Lokal: "On error" er global i sit anvendelsesomr√•de, og forbliver aktiv indtil den er annulleret af en anden "On error" erkl√¶ring. "On Local error" er begr√¶nset til den k√łrsel der kalder den. Lokal fejlh√•ndtering tilsides√¶tter de globale indstillinger. N√•r den k√łrsel, der kaldte den lokale fejlh√•ndtering, afsluttes, bliver den lokale fejlh√•ndtering automatisk annulleret og de globale indstillinger genoprettes.

Erklæringen "On Error Go To" bruges til at reagere på fejl som sker i en makro.

Eksempel:

Sub ExampleReset
On Error GoTo ErrorHandler
Dim iNumber As Integer
Dim iCount As Integer
Dim sLine As String
Dim aFile As String
    aFile = "c:\data.txt"
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Output As #iNumber
    Print #iNumber, "Dette er en linje tekst"
    Close #iNumber
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Input As iNumber
    For iCount = 1 To 5
        Line Input #iNumber, sLine
        If sLine <>"" Then
            Rem
        End If
    Next iCount
    Close #iNumber
    Exit Sub
ErrorHandler:
    Reset
    MsgBox "Alle filer vil blive lukket",0,"Fejl"