Fejlhåndterings-funktioner

Brug de følgende udtryk og funktioner til at definere, hvordan LibreOffice Basic reagerer på afviklingsfejl.

LibreOffice Basic tilbyder flere metoder til udgå afbrydelse af et program, når der sker en afviklingsfejl.

'CVErr (funktion)

Konverterer et strengudtryk eller numerisk udtryk til et variant udtryk af undertypen "Fejl".

Erl-funktion

Returnerer linjenummeret hvor en fejl har fundet sted under programudførslen.

Err-funktion

Returnerer en fejlkode som identificerer fejlen som fandt sted under programudførelsen.

objektet Err [VBA]

Brug VBA-objektet Err til rejse eller håndtere afviklingsfejl.

funktionen IsError

Afprøver om en variabel indeholder en fejlværdi.

Error-funktion

Returnerer den fejlmeddelelse, som svarer til en værdi, eller aktiverer en given fejlkontekst.

On Error GoTo ... Resume-udtryk

Aktiverer en fejlhåndteringsrutine efter at en fejl opstår, eller genoptager programudførslen.

udtrykket Resume

Nulstiller fejl-informationen og angiver, hvad der skal udføres som det næste.

Tjenesten ScriptForge.Exception (Undtagelse)

Tjenesten Exception (undtagelse) er en samling af metoder, der hjælper med at debugge koder i Basic- og Python-sceripts og med håndtering af fejl i Basic-scripts.

I Basic-scripts hjælper tjenesten Exception (undtagelse) metoderne og egenskaberne med at identificere fejlens sammenhæng og tillader håndtering af den, når der forekommer en kørselsfejl.