CDateFromIso-fuktion

Returnerer det interne datotal fra en streng, der indeholder en dato i ISO-format (Ă…Ă…Ă…Ă…MMDD eller Ă…Ă…Ă…Ă…-MM-DD).

Årsdelen skal bestå af enten to (kun understøttet i YYMMDD-formatet uden separatorer) eller mindst fire cifre. Med fire cifre skal der foranstilles nuller, hvis absolutværdien er mindre end 1000. Kan være negativ med et foranstående minustegn, hvis datoen er før den vor tidsalder (f.Kr.), og den kan have mere end fire cifre, hvis den absolutte værdi er større end 9999. Den formaterede streng kan ligge i området "-327680101" til "327671231" eller "-32768-01-01" til "32767-12-31".

En ugyldig dato resulterer i en fejl. År 0 accepteres ikke, den sidste dag f.Kr er -0001-12-31 og den næste dag er e.Kr 0001-01-01. Datoer før 1582-10-15 er i den proleptiske gregorianske kalender.

Tipikon

NĂĄr en seriel datoangivelse konverteres til en printbar streng, fx med kommandoerne Print eller MsgBox, bruges omrĂĄdets standardkalender og overgangsdatoen 15-10-1582 kan skifte til den julianske kalender og give en anden dato en forventet. Brug CDateTolso-funktionen for at konvertere en sĂĄdan datoangivelse til en streng, der passer med den gregorianske kalender.

Noteikon

Formatet ÅÅÅÅ-MM-DD med adskillere er understøttet fra og med LibreOffice 5.3.4. Årstal tidligere end 100 eller senere end 9999 accepteres fra og med LibreOffice 5.4 hvis VBA-kompatibilitet ikke er aktiveret.

Syntaks:

CDateFromIso(String)

Returværdi:

Intern datotal

Parametre:

Streng: En streng, som indeholder en dato i ISO-format.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

Eksempel:

dateval = CDateFromIso("20021231")
    dateval = CDateFromIso("2002-12-31")

returnerer bĂĄde 12/31/2002 i datoformatet pĂĄ dit system