Funktionen DateValue

Returnerer et Dato-objekt fra en streng, der repræsenterer en dato.

Det returnerede objekt repræsenteres internt som en enkelt numerisk værdi, der svarer til den angivne dato. Denne værdi kan bruges til at beregne antallet af dage mellem to dage.

Syntaks:

DateValue(dato som streng)

Parametre:

dato: En streng, der indeholder den dato, der bliver konverteret til et Dato-objekt.

note

The string passed to DateValue must be expressed in one of the date formats defined by your locale setting (see - Languages and Locales - General) or using the ISO date format "yyyy-mm-dd" (year, month and day separated by hyphens).

Returværdi:

Date.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

Eksempel:

Sub ExampleDateValue
      Dim aDate As Date
      aDate = DateValue("2021-12-20")
      ' Udskriver den lokaliserede dato
      MsgBox aDate
      ' Udtrækker år, måned og dag fra datoobjektet
      MsgBox Year(aDate)
      MsgBox Month(aDate)
      MsgBox Day(aDate)
      ' Udskriver den numeriske værdi, der svarer til datoen (som typen Long)
      MsgBox CLng(aDate)