ChDrive-udtryk

Ændrer det aktuelle drev.

warning

Nogle DOS-specifikke fil- og mappe-funktioner findes ikke længere i LibreOffice eller kun med begrænset funktionalitet. For eksempel er der ikke understøttelse af funktionerne ChDir, ChDrive og CurDir. Nogle DOS-specifikke egenskaber bruges ikke længere i funktioner, som forventer fil-egenskaber som parametre (for eksempel at skelne mellem skjulte filer og systemfiler). Dette sikrer det størst mulige niveau af platforms-uafhængighed for LibreOffice. Derfor må denne funktionalitet forventes fjernet i en kommende udgave.

note

Biblioteket ScriptForge i LibreOffice 7.1 introduceret tjenesten FileSystem med metoder til at håndtere filer og mapper i brugerscripts.

Syntaks:

ChDrive Text As String

Parametre:

Text: Et vilkårligt strengudtryk, der indeholder drevbogstavet på det nye drev. Hvis du vil, kan du bruge URL-notation.

Drevet skal tildeles et stort bogstav. Under Windows er bogstavet, som du tildeler drevet, begrænset af indstillingerne i LASTDRV. Hvis drevargumentet er en flertegnsstreng, vil kun det første bogstav være relevant. Hvis du forsøger at tilgå et ikke-eksisterende drev, vil der opstå en fejl, som du kan svare på med sætningen OnError.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

68 Enhed ikke tilgængelig

76 Sti ikke fundet

Eksempel:

Sub ExampleChDrive
      ChDrive "D" REM Kun muligt hvis et drev 'D' eksisterer.