ChDir-udtryk

Ændrer det aktuelle katalog eller drev.

warning

Nogle DOS-specifikke fil- og mappe-funktioner findes ikke længere i LibreOffice eller kun med begrænset funktionalitet. For eksempel er der ikke understøttelse af funktionerne ChDir, ChDrive og CurDir. Nogle DOS-specifikke egenskaber bruges ikke længere i funktioner, som forventer fil-egenskaber som parametre (for eksempel at skelne mellem skjulte filer og systemfiler). Dette sikrer det størst mulige niveau af platforms-uafhængighed for LibreOffice. Derfor må denne funktionalitet forventes fjernet i en kommende udgave.

note

Biblioteket ScriptForge i LibreOffice 7.1 introduceret tjenesten FileSystem med metoder til at håndtere filer og mapper i brugerscripts.

Syntaks:

ChDir Text As String

Parametre:

Text: Ethvert strengudtryk, der angiver katalogstien eller drevet.

Noteikon

Hvis du kun vil skifte det aktuelle drev, indtast drevbogstavet efterfulgt af et kolon.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

76 Sti ikke fundet

Eksempel:

Sub ExampleChDir
      Dim sDir1 As String, sDir2 As String
      sDir1 = "C:\Test"
      sDir2 = "D:\Private"
      ChDir( sDir1 )
      MsgBox CurDir
      ChDir( sDir2 )
      MsgBox CurDir