Erklæringen Line Input#

Læser en linje fra en sekventiel fil ind i en variabel.

Syntaks:

Erklæringsdiagrammmet Line Input

Line Input #fileNum, variable

Parametre:

fileNum: Tallet på den fil. der indeholder de data, som du vil læse. Filen skal allerede være åbnet med erklæringen Open med nøgleordet INPUT.

variable: Navnet på variablen, der gemmer resultatet.

Med sætningen Line Input# kan du læse strenge fra en åben fil til en variabel. Strengvariable bliver læst linje for linje indtil det første retur (ASCII=13) eller linjeskift (ASCII=10). Linjeafslutningsmærker bliver ikke inkluderet i den resulterende streng.