Get-udtryk

Læser en datapost fra en relativ fil, eller en sekvens af bytes fra en binær fil, til en variabel.

Se også:Put-sætning

Syntaks:

Hent [#] FileNumber As Integer, [Position], Variable

Parametre:

FileNumber: Ethvert heltalsudtryk, der bestemmer filnummeret.

Position: For filer åbnet i Random tilstand er Position nummeret på den datapost, som du vil læse.

For filer åbnet i Binary tilstand er Position bytepositionen i filen, hvor læsningen starter.

Hvis Position er udeladt, bliver den aktuelle position eller den aktuelle datapost i filen brugt.

Variable: Navn på variablen, der skal læses. Med undtagelse af objektvariable kan du bruge hvilken som helst variabeltype.

Eksempel:

Sub ExampleRandomAccess
Dim iNumber As Integer
Dim sText As Variant REM Skal være en variant
Dim aFile As String
    aFile = "c:\data.txt"
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Random As #iNumber Len=32
    Seek #iNumber,1 REM Position ved begyndelse
    Put #iNumber,, "Dette er den første linje tekst" REM Fyld linje med tekst
    Put #iNumber,, "Dette er den anden tekstlinje"
    Put #iNumber,, "Dette er den tredje tekstlinje"
    Seek #iNumber,2
    Get #iNumber,,sText
    Print sText
    Close #iNumber
    iNumber = Freefile
    Open aFile For Random As #iNumber Len=32
    Get #iNumber,2,sText
    Put #iNumber,,"Dette er en ny tekst"
    Get #iNumber,1,sText
    Get #iNumber,2,sText
    Put #iNumber,20,"Dette er teksten i datapost 20"
    Print Lof(#iNumber)
    Close #iNumber