erklæringen Open

√Öbner en datakanal.

Syntaks:

Erklæringsdiagrammet Open

fragmentdiagrammet Access

fragmentdiagrammet locking

Open pathname For mode [Access io] [locking] As [#]filenum [Len=recLen]

Parametre:

pathname: Sti til og navn p√• den fil, du vil √•bne. Hvis du pr√łver at indl√¶se en fil, der ikke eksisterer (Access = Read), Vises en fejlmeddelelse. Hvis du vil skrive til en fil, der ikke eksisterer (Access = Write), oprettes en ny fil.

mode: N√łgleord, der angiver filtilstanden. Valid values: Append (tilf√łjer til en sekventiel fil), Binary (data er tilg√¶ngelige byte-vis med Get og Put), Input (√•bner en datakanal til indl√¶sning), Output (√•bner en datakanal til skrivning), og Random (redigerer relaterede filer).

io: N√łgleord, der definerer adgangstypen. Gyldige v√¶rdier: Read (l√¶se-adgang), Write (skrive-adgang), Read Write (begge).

locking: N√łgleord, der definerer en fils sikkerhedsstatus efter √•bning. Gyldige v√¶rdier: Shared (filen kan v√¶re √•bnet af andre programmer), Lock Read (filen er beskyttet mod l√¶sning), Lock Write (filen er beskyttet mod skrivning), Lock Read Write (n√¶gter filadgang).

filenum: Ethvert heltalsudtryk fra 0 til 511 til at angive nummeret p√• en fri datakanal. Du kan dereftefter sende kommandoer gennem datakanalen for at tilg√• filen. Filnummeret skal bestemmes med funktion FreeFile umiddelbart f√łr erkl√¶ringen Open.

recLen: Ved Random access-filer sætter du længden på posterne.

note

Du kan kun √¶ndre indholdet af en fil, som blev √•bnet med Open-s√¶tningen. Hvis du fors√łger at √•bne en fil der allerede er √•bnet, vil en fejlmeddelelse fremkomme.

Eksempel:

note

Hvis udtrykket Open (√•bn) pr√łver at √•bne en fil, som den aktuelle bruger ikke har l√¶se/skrive-rettigheder til, s√¶ttes et I/O-fejlflag.