RGB funktion

Returnerer en Long heltals farveværdi bestående af røde, grønne og blå komponenter.

Syntaks:

RGB (Rød, Grøn, Blå)

Returværdi:

Long

Parametre:

rød: Et vilkårligt heltalsudtryk, der repræsenterer en den røde komponent (0-255) i den sammensatte farve.

grøn: Et vilkårligt heltalsudtryk, der repræsenterer den grønne komponent (0-255) i den sammensatte farve.

blå: Ethvert heltalsudtryk, der repræsenterer den blå komponent (0-255) i den sammensatte farve.

Den resulterende Long værdi beregnes med følgende formel:
Result = redĂ—65536 + greenĂ—256 + blue.

warning

I VBA-kompatibilitetstistand (Option VBASupport 1), beregnes Long værdien som
Result = red + greenĂ—256 + blueĂ—65536
Se RGB (funktion) [VBA]

tip

Dialogen Farvevælger hjælper med at beregne røde, grønne og blå komponenter i en sammensat farve. Ændring af tekstfarve og Tilpas farve viser dialogen Farvevælger.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

Eksempel:

Sub ExampleColor
Dim lVar As Long
    lVar = rgb(128,0,200)
    MsgBox "Farven" & lVar & " bestĂĄr af:" & Chr(13) &_
        "rød= " & red(lVar) & Chr(13)&_
        "grøn= " & green(lVar) & Chr(13)&_
        "blĂĄ= " & blue(lVar) & Chr(13), 64, "farver"