LibreOffice Basic ordliste

Denne ordliste forklarer nogle teknisk begreber, som du kan stÞde pÄ under brugen af LibreOffice Basic.

Decimalpunkt

Ved konvertering af tal bruger LibreOffice Basic lokalitetsindstillingerne pÄ systemet til at bestemme typen af decimal- og tusindtalsskilletegn.

OpfÞrslen har en effekt pÄ sÄvel den implicitte konvertering ( 1 + "2.3" = 3.3 ) som kÞrselstidsfunktionen IsNumeric.

Farver

I LibreOffice Basic behandles farver som en Long Integer. ReturvÊrdien pÄ farveforespÞrgsler er ogsÄ altid en Long Integer. Ved angivelse af egenskaber kan farver specificeres ved at bruge deres RGB-kode, som bliver konverteret til en Long Integer ved at bruge RGB-funktionen.

MĂ„leenheder

I LibreOffice Basic kan en metodeparameter eller enegenskab, som forventer enhedsinformation, vÊre specificeret enten som et heltal eller et langt heltal uden enhed, eller som et streng som indeholder en enhed. Hvis ingen enhed er videregivet til metoden, bruges standardenheden defineret for den aktive dokumenttype. Hvis parameteren er videregivet som et streng indeholdende en mÄleenhed, vil standardindstillingen blive ignoreret. StandardmÄleenhed for en dokumenttype kan sÊttes under - (Dokumenttype) - Generelt.

Twips

En twip er en skÊrm-uafhÊngig enhed som bruges til at definere den ensartede position og stÞrrelse af skÊrmelementer pÄ alle visningssystemer. En twip er 1/1440 af en tommer eller 1/20 af en printers punkt. Der er 1440 twips pÄ en tomme eller ca. 567 twips pÄ en centimeter.

URL-notation

URL'er (Uniform Resource Locators) bliver brugt til at bestemme placeringen af en ressource, sÄsom en fil i et filsystem, typisk inden for et netvÊrksmiljÞ. En URL bestÄr af en protokolangivelse, en vÊrtscomputerangivelse og en fil- og stiangivelse:

protokol://vĂŠrtscomputer.navn/sti/til/filen.html

Den mest almindelige brug af URL'er er pÄ internettet, nÄr du angiver websider. Eksempler pÄ protokoller er http, ftp eller file. Protokollen file bruges, nÄr der refereres til en fil pÄ det lokale filsystem.

URL-notation tillader ikke visse specialtegn. Disse er enten erstattet af andre tegn eller afkodede. En skrÄstreg (/) bruges som stiskilletegn. For eksempel, en fil refereret til som C:\Users\alice\Documents\My File.odt pÄ den lokale vÊrtscomputer i "Windows notation" bliver til ile:///C:/Users/alice/Documents/My%20File.odt i URL-notation.

StĂžt os venligst!