LibreOffice Basic ordliste

Denne ordliste forklarer nogle teknisk begreber, som du kan stÞde pÄ under brugen af LibreOffice Basic.

AppFont Units

Map AppFont units are device and resolution independent. One Map AppFont unit is equal to one eighth of the average character (Systemfont) height and one quarter of the average character width.

Decimalpunkt

Ved konvertering af tal bruger LibreOffice Basic lokalitetsindstillingerne pÄ systemet til at bestemme typen af decimal- og tusindtalsskilletegn.

OpfÞrslen har en effekt pÄ sÄvel den implicitte konvertering ( 1 + "2.3" = 3.3 ) som kÞrselstidsfunktionen IsNumeric.

Farver

I LibreOffice Basic behandles farver som en Long Integer. ReturvÊrdien pÄ farveforespÞrgsler er ogsÄ altid en Long Integer. Ved angivelse af egenskaber kan farver specificeres ved at bruge deres RGB-kode, som bliver konverteret til en Long Integer ved at bruge RGB-funktionen.

MĂ„leenheder

I LibreOffice Basic kan en metodeparameter eller enegenskab, som forventer enhedsinformation, vÊre specificeret enten som et heltal eller et langt heltal uden enhed, eller som et streng som indeholder en enhed. Hvis ingen enhed er videregivet til metoden, bruges standardenheden defineret for den aktive dokumenttype. Hvis parameteren er videregivet som et streng indeholdende en mÄleenhed, vil standardindstillingen blive ignoreret. StandardmÄleenhed for en dokumenttype kan sÊttes under - (Dokumenttype) - Generelt.

Twips

A twip is a screen-independent unit which is used to define the uniform position and size of screen elements on all display systems. A twip is 1/1440th of an inch or 1/20 of a printer's point. There are 1440 twips to an inch or about 567 twips to a centimeter.

URL-notation

URL'er (Uniform Resource Locators) bliver brugt til at bestemme placeringen af en ressource, sÄsom en fil i et filsystem, typisk inden for et netvÊrksmiljÞ. En URL bestÄr af en protokolangivelse, en vÊrtscomputerangivelse og en fil- og stiangivelse:

protokol://vĂŠrtscomputer.navn/sti/til/filen.html

Den mest almindelige brug af URL'er er pÄ internettet, nÄr du angiver websider. Eksempler pÄ protokoller er http, ftp eller file. Protokollen file bruges, nÄr der refereres til en fil pÄ det lokale filsystem.

URL-notation tillader ikke visse specialtegn. Disse er enten erstattet af andre tegn eller afkodede. En skrÄstreg (/) bruges som stiskilletegn. For eksempel, en fil refereret til som C:\Users\alice\Documents\My File.odt pÄ den lokale vÊrtscomputer i "Windows notation" bliver til ile:///C:/Users/alice/Documents/My%20File.odt i URL-notation.

StĂžt os venligst!