Administration og placering af Python-scripts

LibreOffice-makroer er grupperet i modulfiler, moduler er sædvanligvis grupperet i biblioteksmapper, og biblioteker er grupperet i bibliotekscontainere, selv om containere også kan indeholde moduler.

Et bibliotek bruges som hovedgruppering for enten en hel kategori af makroer eller for et helt program. Moduler deler sædvanligvis funktionalitet, som bruger-interaktion og beregninger. Individuelle makroer er subrutiner og funktioner. Figuren herunder viser et eksempel på makrobibliotekernes hierarkiske struktur i LibreOffice.

Diagram over Bibliotekscontainer

Figur: Makrobibliotekshierari

Containerne er tilgængelige i alle LibreOffice-programmer gennem brugerfladen. Gå til Funktioner ▸ Makroer ▸ Organiser makroer ▸ Python for at åbne dialogen Python-makroer.

Tre bibliotekscontainere vis på listen Makro fra:

1. Mine Makroer: personlige makroer, tilgængelige for LibreOffice-brugeren

2. Application Macros: system macros distributed with LibreOffice for every computer user

3. Dokumentmakroer: hvert dokument kan indeholde makrobiblioteker, tilgængelige for alle brugere i det dokument

Placiering af Python-scripts

Se Hentning af Sessionsinformation for at få programadgang til placeringer af Python-scripts.

LibreOffice-makroer

Eksisterende makroer på denne placering (dialoger) blev kopieret af installationsprogrammet og er tilgængelige for alle brugere, og ethvert åbent dokument kan tilgå makroer, der er lagret under dialoger. Du skal have adminstrator-rettigheder for lagre eller redigere makroer her.

Placeringen af LibreOffice Dialoger i filsystemet afhænger af operativsystemet:

Mine makroer

Disse dialoger kan kun tilgås af LibreOffice-brugeren. Ethvert åbent dokument kan tilgå makroer lagret under dialoger. Makroer på denne placering lagres i LibreOffice-brugerprofilen.

Placeringen Mine dialoger ligger i brugerområdet og er afhængigt af operativsystemet:

Dokumentmakroer

Dokumentmakroer er indlejret i dokumentet og er udelukkende tilgængelige, når dokumentet er åbent.

Biblioteker, moduler og makroer

Python-makroer kan organiseres i biblioteker, moduler og makroer. Brug makrobibliotekshierarkiet som guide, når du opretter eller installerer nye makroer i modulfiler, nye modulfiler i biblioteksmapper eller nye biblioteksmapper i containere.