Oprettelse af en dialoghåndtering

Udover at tildele begivenheder makroer eller oprette event listeners, kan du bruge dialoghåndteringer, hvis princip er at definere UNO-nøgleord eller metoder, som mappes til begivenheder, der overvåges. Begivenhedshåndteringen er ansvarlig for at eksekvere metoder med protokollen vnd.sun.star.UNO:<method_name>. I modsætning til listeners, som kræver at alle understøttede metoder defineres, endda de ubenyttede, kræver dialoghåndteringer kun to metoder oven i de tilsigtede control hook scripts.

Fordelene ved denne tilgang er:

Denne mekanisme illustreres hermed for sprogene Basic og Python med en importeret kopi af dialogen Access2Base dlgTrace. Håndtering af undtagelser og lokalisering udelades for klarhedens skyld.

Anvisning af dialogmetoder

Eksporter dialogen Access2Base dlgTrace og importer den i programbiblioteket MyLib.

I panelet Kontrolegenskaber i Dialog Editor bruger du fanebladet Hændelser til at erstatte makro-anvisninger med komponent-anvisninger og indtaster de tilsigtede metodenavne:

Begivenheder, der er tildelt handlinger, bør nævne protokollen vnd.sun.star.UNO:.

Oprettelse af håndteringen

Metoden createDialogWithHandler com.sun.star.awt.DialogProvider2s tjeneste bruges til at indstille dialogen og den håndtering. Håndteringen er ansvarlig for at implementere grænsefladen com.sun.star.awt.XDialogEventHandler.

warning

Alle komponent-metodenavne skal erklæres udtrykkeligt, når dialoghåndteringen bruges.

Med Python

I dette eksempel er dialogen placeret på computeren.

# -*- coding: utf-8 -*-
      from __future__ import unicode_literals

import uno, unohelper
      from com.sun.star.awt import XDialogEventHandler

_DLG_PROVIDER = "com.sun.star.awt.DialogProvider2"

class Console(unohelper.Base, XDialogEventHandler):
          """ Access2Base Konsolhåndtering """
          ''' tilpasset fra « Créer un dialogue avec gestionnaire d'événements » by JM Zambon
          https://wiki.openoffice.org/wiki/FR/Documentation/Python/Creating_Dialog_with_Handler '''
          def show(self):
              dialog = self.getDialog("MyLib.dlgTrace", embedded=True)
              dialog.Title = "Konsole"
              dialog.execute()

def callHandlerMethod(self, dialog, event, method):
              if method == '_dump2File':
                  event.Source.setLabel("dump requested")
                  scr = getBasicScript(script="_DumpToFile", module="Trace",
                      library='Access2Base')
                  scr.invoke((event,), (), ())
              elif method == '_openHelp':
                  _msgbox('Not yet implemented')
                  dialog.endDialog(1)
              else:
                  return False

def getSupportedMethodNames(self):
              return ('_dump2File', '_openHelp')

def getDialog(self, libr_dlg: str, embedded=False):
              """ Oprettelse af en dialog fra dens placering """
              smgr = XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext().ServiceManager
              if embedded:
                  model = XSCRIPTCONTEXT.getDocument()
                  dp = smgr.createInstanceWithArguments(_DLG_PROVIDER, (model,))
                  location = "?location=document"
              else:
                  dp = smgr.createInstanceWithContext(_DLG_PROVIDER, ctx)
                  location = "?location=application"
              dlg = dp.createDialogWithHandler("vnd.sun.star.script:"+libr_dlg+location, self)
              return dlg

# def getBasicScript()  # see note

def _msgbox(prompt='', title=''):
          ''' Grim MsgBox '''
          import msgbox
          mb = msgbox.MsgBox(uno.getComponentContext())
          mb.addButton('Howdy')
          mb.show(prompt,0,title)

def ConsoleHandler():
          Console().show()

g_exportedScripts = (ConsoleHandler,)

note

Som ventet giver den manglende metode onOkHasFocus en undtagelse.

tip

Se siden Python-kald til LibreOffice Basic for beskrivelse af rutiner i getBasicScript og detaljer om udførelse af sccrpting på tværs af sprog.

Med LibreOffice Basic

I dette eksempel er dialogen indlejret i et dokument og kan lige så godt være placeret på computeren.

' <MyLib>.<Handler> module

Public Sub Console_Show()
          Dim dp as Object ' com.sun.star.awt.DialogProvider2
          Dim dialog As Object ' com.sun.star.awt.XDialog, com.sun.star.awt.XDialogEventHandler
          Dim eventHandler As Object ' com.sun.star.awt.XDialogEventHandler
          dp = CreateUnoService("com.sun.star.awt.DialogProvider2")
          dp.Initialize(Array(ThisComponent)) ' hvis dialogen er dokument-indlejret
          eventHandler = CreateUnoListener("Console_", "com.sun.star.awt.XDialogEventHandler")
          dialog = dp.createDialogWithHandler("vnd.sun.star.script:MyLib.dlgTrace?location=document", eventHandler)
          dialog.Title = "Konsole"
          dialog.execute()
      End Sub ' <Handler>.Console_Show()

Private Function Console_callHandlerMethod(dialog as Object, _
              event As com.sun.star.document.DocumentEvent, _
              method As String) As Boolean
          ''' Intercept dialog events using .UNO protocol '''
          Console_callHandlerMethod = True
          Select Case method
              Case "_dump2File"
                  event.Source.setLabel("dump requested")
                  With GlobalScope.BasicLibraries
                      If Not .IsLibraryLoaded("Access2Base") Then .LoadLibrary("Access2Base")
                  End With
                  Access2Base.Trace._DumpToFile
              Case "_openHelp"
                  MsgBox "Not yet implemented",0 , "Howdy"
                  'dialog.endDialog(1) , hvis dialogen er computer-baseret
              Case Else : Console_callHandlerMethod = False
          End Select
      End Function ' <Handler>.Console_callHandlerMethod

Private Function Console_getSupportedMethodNames()
          Console_getSupportedMethodNames = Array("_dump2File", "_openHelp")
      End Function ' <Handler>.Console _getSupportedMethodNames

' tilpasset fra « Créer un dialogue avec gestionnaire d'événements » af JM Zambon
      ' https://wiki.openoffice.org/wiki/FR/Documentation/Python/Creating_Dialog_with_Handler

note

Som ventet giver den manglende metode getBasicScript en undtagelse.