Åbning af en dialog med Python

LibreOffice statiske dialoger oprettes med Dialogredigering og gemmes ifølge deres natur som personlige (Mine makroer), delte (LibreOffice-makroer) eller dokument-indlejrede. Omvendt konstrueres dynamiske dialoger på kørselstidspunktet fra Basic- eller Python-scripts, eller for den sags skyld, med ethvert andet sprog, der understøttes af LibreOffice supported language . Åbning af statiske dialoger med Python illustreres hermed. Håndtering af undtagelser og internationalisering er udeladt for klarhedens skyld.

Mine makro- eller LibreOffice-makrodialoger

Eksemplerne herunder åbner Access2Base Trace-konsollen eller den importerede dialog TurorialsDialog med menuen Funktioner – Makroer – Kør makro...:

# -*- coding: utf-8 -*-
        from __future__ import unicode_literals

def consoleDlg():
            ctx =XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext()
            smgr = ctx.getServiceManager()
            dp = smgr.createInstanceWithContext("com.sun.star.awt.DialogProvider", ctx)
            dlg = dp.createDialog( "vnd.sun.star.script:Access2Base.dlgTrace?location=application")
            dlg.execute()
            dlg.dispose()

def tutorDialog():
            ctx =XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext()
            smgr = ctx.getServiceManager()
            dp = smgr.createInstanceWithContext("com.sun.star.awt.DialogProvider", ctx)
            dlg = dp.createDialog("vnd.sun.star.script:Standard.TutorialsDialog?location=application")
            dlg.execute()
            dlg.dispose()

g_exportedScripts = (consoleDlg, tutorDialog)

Dokumentindlejrede dialoger

Eksemplet herunder åbner den nyligt redigerede dialog Dialog1 fra et dokument med menuen Funktioner – Makroer – Kør makro...:

# -*- coding: utf-8 -*-
        from __future__ import unicode_literals

def docDialog():
            """ Vis en dokument-baseret dialog """
            model = XSCRIPTCONTEXT.getDocument()
            smgr = XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext().ServiceManager
            dp = smgr.createInstanceWithArguments( "com.sun.star.awt.DialogProvider", (model,))
            dlg = dp.createDialog( "vnd.sun.star.script:Standard.Dialog1?location=document")
            dlg.execute()
            dlg.dispose()

g_exportedScripts = (docDialog,)

Se eksempler på dynamiske Python-dialoger i msgbox.py i {installation}/program/-kataloget.