Barra de formatació

La barra Format conté diverses funcions de formatació de text.

Indica si s'ha de mostrar la finestra Estils, que és on podeu assignar i organitzar estils.

Icon Styles

Estils

Defineix l'estil del paràgraf

Assigna un estil al paràgraf actual, als paràgrafs seleccionats o a un objecte seleccionat.

Defineix l'estil del paràgraf

Defineix l'estil del paràgraf

Nom del tipus de lletra

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en ordre si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecció o la paraula ja està en negreta, s'elimina la formatació.

Icona Negreta

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecció o la paraula ja està en cursiva, s'elimina la formatació.

Icona Cursiva

Cursiva

Subratllat

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Subratllat

Esquerra

Alinea els paràgrafs seleccionats amb el marge esquerre.

Icon Align Left

Alineació esquerra

Centrada

Centra els paràgrafs seleccionats a la pàgina.

Icon Centered

Dreta

Alinea els paràgrafs seleccionats amb el marge dret.

Icon Align Right

Alineació dreta

Justificada

Alinea els paràgrafs seleccionats amb els marges de pàgina esquerre i dret. Podeu indicar les opcions d'alineació per a l'última línia d'un paràgraf; per fer-ho, trieu Format - Paràgraf - Alineació.

Icon Justified

Justificat

Numeració activada/desactivada

Afegeix o suprimeix la numeració dels paràgrafs seleccionats. Per a definir el format de la numeració, trieu Format ▸ Pics i numeració. Per a veure la barra de Pics i numeració, trieu Visualitza ▸ Barres d'eines ▸ Pics i numeració.

Icona

Numeració activada/desactivada

Pics activats/desactivats

Assigna pics als paràgrafs seleccionats, o els elimina dels paràgrafs amb pics.

Icona

Pics activats/desactivats

Decrease Indent

Feu clic a la icona Redueix el sagnat per a reduir el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició anterior per defecte del tabulador.

Icon

Redueix el sagnat

Increase Indent

Feu clic a la icona Augmenta el sagnat per a augmentar el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició següent per defecte del tabulador.

Icon

Augmenta el sagnat

Color de la lletra

Feu clic aquí per a aplicar el color del tipus de lletra actual als caràcters seleccionats. També podeu fer clic aquí i, tot seguit, arrossegar una selecció per a canviar el color del text. Feu clic a la fletxa situada al costat de la icona per a obrir la barra d'eines Color del tipus de lletra.

Icona

Color del tipus de lletra

Realçament

Applies the current highlight color to the background of a character style or text selection.

Icon Highlighting

Color de realçament

Color de fons

Feu clic per obrir una barra d'eines on podeu fer clic en un color de fons per a un paràgraf. El color s'aplica al fons del paràgraf actual o dels paràgrafs seleccionats.

Icon Background color

Color de fons

Icones addicionals

Augmenta la lletra

Augmenta la mida de la lletra del text seleccionat.

Redueix la lletra

Redueix la mida de la lletra del text seleccionat.

Si la compatibilitat amb CTL està habilitada, es mostren dues icones addicionals.

D'esquerra a dreta

left to right icon

El text s'introdueix d'esquerra a dreta.

De dreta a esquerra

right to left icon

El text formatat en un llenguatge de disposició de text complexa s'introdueix de dreta a esquerra.