Barra de formatació

La barra Format conté diverses funcions de formatació de text.

Indica si s'ha de mostrar la finestra Estils, que és on podeu assignar i organitzar estils.

Icona Estils

Estils

Defineix l'estil del paràgraf

Assigna un estil al paràgraf actual, als paràgrafs seleccionats o a un objecte seleccionat.

Defineix l'estil del paràgraf

Defineix l'estil del paràgraf

Nom de la lletra tipogràfica

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en ordre si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecció o la paraula ja està en negreta, s'elimina la formatació.

Icona Negreta

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecció o la paraula ja està en cursiva, s'elimina la formatació.

Icona Cursiva

Cursiva

Subratllat

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Subratllat

Esquerra

Aligns the selected paragraph(s) to the container left margin.

Icon Align Left

Alineació esquerra

Centered

Centers the selected paragraph(s) on the surrounding container.

Icon Centered

Dreta

Aligns the selected paragraph(s) to the container right margin.

Icon Align Right

Alineació dreta

Justified

Aligns the selected paragraph(s) to the left and the right container margins. If you want, you can also specify the alignment options for the last line of a paragraph by choosing Format - Paragraph - Alignment.

Icon Justified

Justificat

Llista ordenada

Afegeix o treu numeració als paràgrafs seleccionats.

Icona de Llista ordenada

Activa o desactiva la llista ordenada

Unordered List

Assigna pics als paràgrafs seleccionats, o els elimina dels paràgrafs amb pics.

Icon Unordered List

Toggle Unordered List

Cap llista

Removes numbering or bullets and list indenting for the current paragraph or selected paragraphs.

Icona Cap llista

Cap llista

Decrease Indent

Feu clic a la icona Redueix el sagnat per a reduir el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició anterior per defecte del tabulador.

Icon

Redueix el sagnat

Increase Indent

Feu clic a la icona Augmenta el sagnat per a augmentar el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició següent per defecte del tabulador.

Icon

Augmenta el sagnat

Color de la lletra

Feu clic aquí per a aplicar el color del tipus de lletra actual als caràcters seleccionats. També podeu fer clic aquí i, tot seguit, arrossegar una selecció per a canviar el color del text. Feu clic a la fletxa situada al costat de la icona per a obrir la barra d'eines Color del tipus de lletra.

Icona Color de la lletra

Color de la lletra

Realçament

Applies current highlighting color to the text selection.

Character Highlighting Color Icon

Character Highlighting Color icon

Color de fons

Feu clic per obrir una barra d'eines on podeu fer clic en un color de fons per a un paràgraf. El color s'aplica al fons del paràgraf actual o dels paràgrafs seleccionats.

Icon Background color

Color de fons

Icones addicionals

Augmenta la lletra

Augmenta la mida de la lletra del text seleccionat.

Redueix la lletra

Redueix la mida de la lletra del text seleccionat.

Si la compatibilitat amb CTL està habilitada, es mostren dues icones addicionals.

D'esquerra a dreta

icona D'esquerra a dreta

El text s'introdueix d'esquerra a dreta.

De dreta a esquerra

icona de dreta a esquerra

El text formatat en un llenguatge de disposició de text complexa s'introdueix de dreta a esquerra.