Partició de mots

Normalment, el LibreOffice mou les paraules que no caben en una línia a la següent. Si ho desitgeu, podeu utilitzar la partició de mots automàtica o manual per a evitar aquest comportament.

note

Les regles de partició de mots difereixen en cada llengua. Per a obtenir suggeriments automàtics dels punts on es poden partir els mots, cal instal·lar extensions apropiades. Si falten aquestes regles, es mostrarà una barra informativa d'error.
Les regles de partició de mots sovint s'inclouen amb els diccionaris i s'instal·len amb el LibreOffice segons la llengua triada. Si aquest no és el cas, podreu trobar extensions si cerqueu el terme «hyphenation» en el lloc web d'extensions.
El wiki conté més informació quant a la compatibilitat lingüística.

Partició de mots automàtica

La partició de mots automàtica insereix guionets en un paràgraf quan és necessari. Aquesta opció només està disponible per a estils de paràgraf i paràgrafs individuals.

Per a aplicar la partició de mots automàtica a un paràgraf

1. Feu clic amb el botó dret a un paràgraf i trieu Paràgraf.

2. Feu clic a la pestanya Flux del text.

3. A l'àrea Partició de mots, activeu la casella de selecció Automàtica.

4. Feu clic a D'acord.

Per aplicar la partició de mots automàtica a diversos paràgrafs

Si voleu aplicar la partició de mots automàtica a més d'un paràgraf, utilitzeu un estil de paràgraf.

Per exemple, activeu l'opció de partició de mots automàtica per a l'estil de paràgraf «Per defecte» i, a continuació, apliqueu aquest estil als paràgrafs als quals vulgueu aplicar la partició de mots.

1. Trieu Visualitza ▸ Estils i feu clic a la icona Estils de paràgraf.

2. Feu clic amb el botó dret a l'estil de paràgraf al qual vulgueu aplicar la partició de mots i trieu Modifica.

3. Feu clic a la pestanya Flux del text.

4. Activeu la casella de selecció Automàtica de l'àrea Partició de mots.

5. Feu clic a D'acord.

6. Apliqueu l'estil als paràgrafs als quals vulgueu aplicar la partició de mots.

Partició de mots manual

Podeu inserir un guionet en qualsevol posició d'una línia, o bé permetre al LibreOffice que cerqui els mots que considera que necessiten guionet i us ofereixi un suggeriment.

Per a aplicar la partició de mots a una paraula

Per a inserir ràpidament un guionet, feu clic a la paraula on vulgueu afegir el guionet i premeu +guionet (-).

Si apliqueu la partició de mots manual a una paraula, aquesta paraula només tindrà el guionet que apliqueu en aquesta partició manual, i no se li aplicarà cap partició automàtica addicional. Les paraules a les quals apliqueu la partició de mots manual no tindran en compte la configuració indicada a la pestanya Flux del text.

Per a aplicar la partició de mots manual a una selecció

1. Seleccioneu el text al qual vulgueu aplicar la partició de mots.

2. Trieu Eines ▸ Llengua ▸ Partició de mots.