Sagnat de paràgrafs

Podeu canviar els sagnats del paràgraf actual, de tots els paràgrafs seleccionats o per a un estil de paràgraf.

tip

També podeu definir els sagnats mitjançant el regle. Per a visualitzar el regle, trieu Visualitza ▸ Regle.


Posicionament dels sagnats

Els sagnats es calculen en relació amb els marges de pàgina esquerre i dret. Introduïu un valor negatiu si voleu que el paràgraf ocupi el marge de la pàgina.

note

Per a canviar les unitats de mesura, trieu ▸ LibreOffice Writer ▸ General i seleccioneu una unitat de mesura nova en l'àrea de configuració.


Els sagnats varien segons la direcció de l'escriptura. Aquest és el cas, per exemple, del valor de sagnat abans del text per a les llengües que s'escriuen d'esquerra a dreta. La vora esquerra del paràgraf. L'extrem esquerre del paràgraf se sagna respecte del marge esquerre de la pàgina. En canvi, per a les llengües que s'escriuen de dreta a esquerra, amb aquest valor l'extrem dret del paràgraf se sagna respecte del marge dret de la pàgina.

Sagnats negatius

Per als sagnats francesos, introduïu un valor positiu a Des de l'esquerra i un valor negatiu a Primera línia.

La icona Sagnat negatiu es troba a la secció Paràgraf de la barra lateral Propietats. Feu clic en aquesta icona per a canviar els valors d'Abans del text i Primera línia. Això us permet canviar un paràgraf entre una primera línia amb sagnat i un sagnat negatiu.

Per a crear un sagnat negatiu, introduïu un sagnat a la primera línia on voleu que s'iniciï el sagnat i feu clic a la icona Sagnat negatiu.

Icona Sagnat negatiu

Icona Sagnat negatiu

L'ordre Sagnat negatiu es pot afegir com un botó de la barra d'eines, un element en un menú o menú contextual o una tecla de drecera.

Ens cal la vostra ajuda!