Treballar amb documents mestres i subdocuments

Els documents mestres us permeten gestionar documents grans, com ara llibres que constin de molts cap铆tols. El document mestre 茅s una mena de contenidor per a fitxers individuals del LibreOffice Writer. Aquests fitxers individuals s'anomenen subdocuments.

Per a crear un document mestre

1. Feu una de les accions seg眉ents:

1. Si esteu creant un document mestre nou, la primera entrada del Navegador hauria de ser una entrada de tipus Text. Escriviu una introducci贸 o introdu茂u un text. Amb aquesta acci贸 us assegurareu que despr茅s d'editar un estil existent en el document mestre visualitzareu l'estil canviat quan visualitzeu els subdocuments.

2. Al Navegador per a documents mestres (si no s'obre autom脿ticament, premeu F5 per obrir-lo), feu clic a la icona Insereix i manteniu -la premuda i, a continuaci贸, realitzeu una de les accions seg眉ents:

1. Trieu Fitxer 鈻 Desa.

Per a editar un document mestre

Utilitzeu el Navegador per reorganitzar i editar els subdocuments d'un document mestre.

Icona

Per actualitzar un 铆ndex en un document mestre, seleccioneu l'铆ndex en el Navegador i feu clic a la icona Actualitza.

Icona de nota

Si inseriu un objecte com ara un marc o una imatge en un document mestre, no l'ancoreu 芦a la p脿gina禄. En lloc d'aix貌, definiu l'脿ncora 芦al par脿graf禄 a la pestanya Format 鈻 (Tipus d'objecte) 鈻 Tipus i definiu la posici贸 de l'objecte relativa a la 芦P脿gina sencera禄 en els quadres de llista Horitzontal i Vertical.

Per iniciar cada subdocument en una p脿gina nova

1. Assegureu-vos que tots els subdocuments s'inici茂n amb un encap莽alament que utilitzi el mateix estil de par脿graf, com per exemple "Encap莽alament 1".

2. En el document mestre, trieu Visualitza 鈻 Estils i feu clic a la icona Estils de par脿graf.

3. Feu clic amb el bot贸 dret a "Encap莽alament 1" i trieu Modifica.

4. Feu clic a la pestanya Flux del text.

5. Seleccioneu Insereix a l'脿rea Salts i, a continuaci贸, seleccioneu 芦P脿gina禄 al quadre Tipus.

6. Si voleu que tots els subdocuments comencin en una p脿gina senar, seleccioneu Amb estil de p脿gina i a continuaci贸 seleccioneu 芦P脿gina dreta禄 en el quadre.

7. Feu clic a D'acord.

Per a exportar un document mestre

1. Trieu Fitxer 鈻 Exporta.

2. A la llista Desa com a tipus seleccioneu un format de fitxer de document de text i feu clic a Desa.

Icona de nota

Els subdocuments s'exportaran com a seccions. Useu Format 鈻 Seccions per a desprotegir i suprimir les seccions en cas que preferiu tenir un document de text net sense seccions.