Alternar estils de pàgina en pàgines senars i parelles

Icona

El LibreOffice pot aplicar automàticament estils de pàgina alternats a les pàgines parelles (a l'esquerra) i a les pàgines senars (a la dreta) del document. Per exemple, podeu utilitzar els estils de pàgina per mostrar capçaleres i peus diferents a les pàgines parelles i senars. L'estil de pàgina actual es mostra a la Barra d'estat, a la part inferior de l'espai de treball.

Per a configurar que els estils de pàgina alternin

1. Trieu Visualitza ▸ Estils i feu clic a la icona Estils de pàgina.

2. A la llista d'estils de pàgina, feu clic amb el botó dret a «Pàgina esquerra» i trieu Modifica.

3. Feu clic a la pestanya Organitzador.

4. Seleccioneu «Pàgina dreta» en el quadre Estil següent i feu clic a D'acord.

5. A la llista d'estils de pàgina, feu clic amb el botó dret a «Pàgina dreta» i trieu Modifica.

6. Seleccioneu «Pàgina esquerra» en el quadre Estil següent i feu clic a D'acord.

7. Aneu a la primera pàgina del document i feu doble clic a «Pàgina dreta» a la llista d'estils de pàgina de la finestra Estils.

Per a afegir una capçalera a un dels estils de pàgina trieu Insereix ▸ Capçalera de pàgina i peu ▸ Capçalera, i trieu l'estil de pàgina que vulgueu afegir a la capçalera. En el marc de la capçalera, escriviu el text que voleu utilitzar com a capçalera.

Per a afegir un peu de pàgina a un dels estils de pàgina trieu Insereix ▸ Capçalera i peu de pàgina ▸ Peu de pàgina, i trieu l'estil de pàgina i que voleu afegir el peu de pàgina al peu de la pàgina. Escriviu el text el text que voleu utilitzar com a peu en el marc del peu.

Icona de consell

Apliqueu l'estil «Primera pàgina» a la portada del document si no voleu que aquesta pàgina contingui una capçalera o un peu.

Per suprimir la impressió de pàgines buides

Si en el document apareixen dues pàgines parelles o dues pàgines senars seguides, el Writer inserirà per defecte una pàgina buida entre aquestes pàgines. Podeu suprimir aquestes pàgines buides generades de manera automàtica de la impressió i de l'exportació a PDF.

1. Trieu ▸ LibreOffice Writer ▸ Imprimeix.

2. Suprimiu la marca de selecció de la casella Imprimeix les pàgines en blanc que s'han inserit automàticament.