Text condicional

Podeu configurar els camps del document perqu猫 mostrin text quan es compleixi una condici贸 que h脿giu definit. Per exemple, podeu definir el text condicional que es mostra en una s猫rie de lletres de recordatori.

La configuraci贸 del text condicional en aquest exemple 茅s un proc茅s que consta de dues parts. En primer lloc heu de crear una variable, i a continuaci贸 heu de crear la condici贸.

Per definir una variable condicional

La primera part de l'exemple consisteix a definir una variable per a l'expressi贸 de la condici贸.

1. Trieu Insereix 鈻 Camp 鈻 M茅s camps i feu clic a la pestanya Variables.

2. Feu clic a 芦Defineix la variable禄 a la llista Tipus.

3. Introdu茂u un nom per a la variable en el quadre Nom, per exemple, Recordatori.

4. Feu clic a 芦Text禄 a la llista Format.

5. Introdu茂u 1 al quadre Valor i feu clic a Insereix.
    La llista Format ara mostra un format 芦General禄.

Per a definir una condici贸 i el text condicional

La segona part de l'exemple consisteix a definir la condici贸 que cal complir i a inserir un espai reservat per a visualitzar el text condicional en el document.

1. Col路loqueu el cursor a la posici贸 del text on vulgueu introduir el text condicional.

2. Trieu Insereix 鈻 Camp 鈻 M茅s camps i feu clic a la pestanya Funcions.

3. Feu clic a 芦Text condicional禄 a la llista Tipus.

4. Introdu茂u Recordatori EQ "3" en el quadre Condici贸. D'aquesta manera, el text condicional es mostrar脿 quan la variable del camp que heu definit en la primera part d'aquest exemple sigui igual a 3.

Les cometes que envolten el 芦3禄 indiquen que la variable que heu definit en la primera part d'aquest exemple 茅s una cadena de text.

1. Introdu茂u el text que vulgueu que es mostri quan es compleixi la condici贸 en el quadre Aleshores. La longitud del text que podeu introduir en aquest quadre 茅s gaireb茅 il路limitada, per la qual cosa hi podeu enganxar un par脿graf.

2. Feu clic a Insereix i, a continuaci贸, a Tanca.

Per a mostrar el text condicional

En aquest exemple, el text condicional es visualitza quan el valor de la variable condicional 茅s igual a 3.

1. Col路loqueu el cursor davant del camp que heu definit en la primera part d'aquest exemple i trieu Edita 鈻 Camps.

2. Reemplaceu el nombre del quadre Valor amb un 3 i feu clic a Tanca.

3. Si el camp no s'actualitza de manera autom脿tica, premeu F9.