Utilització del text automàtic

Al LibreOffice Writer, podeu emmagatzemar text (fins i tot si conté gràfics, taules i camps) com a text automàtic, per tal de poder-lo inserir ràpidament més endavant. Si ho voleu, també podeu emmagatzemar text formatat.

Per a crear una entrada de text automàtic

1. Seleccioneu el text, el text amb gràfics, la taula o el camp que vulgueu desar com a entrada de text automàtic. Només podreu desar un gràfic si està ancorat com a caràcter i si va precedit i seguit d'un caràcter de text com a mínim.

2. Trieu Eines ▸ Text automàtic.

3. Seleccioneu la categoria en què voleu emmagatzemar el text automàtic.

4. Introduïu un nom amb una llargada superior a quatre caràcters. Això us permetrà utilitzar l'opció de text automàtic Mostra la resta del nom com a suggeriment durant l'entrada. Si ho voleu, podeu modificar la drecera proposada.

5. Feu clic al botó Text automàtic i trieu Nou.

6. Feu clic al botó Tanca.

Per a inserir una entrada de text automàtic

1. Feu clic a la part del document on vulgueu inserir una entrada de text automàtic.

2. Trieu Edita ▸ Text automàtic.

3. Seleccioneu el text automàtic que vulgueu inserir i feu clic a Insereix.

També podeu escriure la drecera per a una entrada de text automàtic i, a continuació, prémer la tecla F3, o bé la fletxa que hi ha al costat de la icona Text automàtic de la barra Insereix i triar una entrada de text automàtic.

Icona de consell

Per a introduir ràpidament una fórmula del LibreOffice Math, escriviu fn i premeu F3. Si inseriu més d'una fórmula, el conjunt de fórmules es numeraran de manera seqüencial. Per a inserir text fictici, escriviu dt i premeu F3.

Per imprimir una llista d'entrades de text automàtic

1. Trieu Eines ▸ Macros ▸ Organitza les macros ▸ LibreOffice Basic.

2. In the Macro from tree control, select Application Macros - Gimmicks - AutoText.

3. Seleccioneu «Main» a la llista Macros existents en: Text automàtic i feu clic a Executa. Es generarà una llista de les entrades de text automàtic actuals en un document de text separat.

4. Trieu Fitxer ▸ Imprimeix.

Utilització del text automàtic en instal·lacions en xarxa

Podeu emmagatzemar entrades de text automàtic en diferents directoris d'una xarxa.

Per exemple, podeu emmagatzemar entrades de text automàtic «només de lectura» per a la vostra empresa en un servidor central i entrades de text automàtic definides per l'usuari en un directori local.

Podeu editar els camins per als directoris de text automàtic a la configuració.

Aquí es llisten dos directoris. La primera entrada és a la instal·lació del servidor, i la segona al directori de l'usuari. Si hi ha dues entrades de text automàtic amb el mateix nom en tots dos directoris, s'utilitzarà l'entrada del directori de l'usuari.