Col·locació d'objectes

Un objecte, com ara una imatge o un marc, es col·loca dins un document amb l'ajuda d'una àncora unida a un altre element.

Una àncora determina el punt de referència d'un objecte. El punt de referència pot ser la pàgina o el marc on es troba l'objecte, sigui un paràgraf o fins i tot un caràcter. Un objecte sempre té una àncora.

Una àncora es mou amb l'element al qual està adjuntada mentre s'edita el document. Un objecte conserva la seva posició en relació amb el punt de referència determinat per la seva àncora, de manera que, sempre que el punt de referència es mou o canvia, l'objecte es mou en relació amb ell.

Hi ha disponibles les opcions d'ancoratge següents:

Ancoratge

Efecte

Com a caràcter

Ancora l'objecte seleccionat com a caràcter en el text actual. Si l'alçada de l'objecte seleccionat és més gran que la mida actual del tipus de lletra, l'alçada de la línia que conté l'objecte s'incrementa.

Per a centrar una imatge en una pàgina HTML, inseriu la imatge, ancoreu-la «com a caràcter» i centreu el paràgraf.

Al caràcter

Ancora l'objecte seleccionat al paràgraf que conté el caràcter a què s'ha adjuntat l'àncora. El punt de referència de l'objecte és l'inici del paràgraf que conté el caràcter.

Per exemple, si dividiu el paràgraf en algun punt abans de l'àncora, el punt de referència es mou al començament del paràgraf nou i l'objecte es mou en relació amb aquest punt. Si ajunteu el paràgraf amb el paràgraf anterior, el punt de referència es mou al començament del paràgraf combinat i l'objecte es mou a una posició en relació amb aquest.

Al paràgraf

Ancora l'objecte seleccionat al paràgraf actual.

A la pàgina

Ancora l'objecte seleccionat a la pàgina actual.

Al marc

Ancora l'objecte seleccionat al marc circumdant.


note

Els objectes únicament es poden col·locar dins la pàgina on es troba la seva àncora.


Moviment d'una àncora

Quan inseriu una forma, un quadre de text, un objecte OLE, una imatge o un marc en el document, apareixerà una icona d'ancoratge allà on l'objecte estigui ancorat. Podeu moure una àncora o, tenint en compte altres restriccions dels objectes, col·locar l'objecte en relació amb el punt de referència de l'àncora arrossegant-lo.

Canvi d'una àncora

Per canviar les opcions d'ancoratge d'un objecte, feu clic amb el botó dret a l'objecte i, a continuació, trieu una opció del submenú Ancoratge.

Ens cal la vostra ajuda!