Funcions del LibreOffice Math

Aquesta secci贸 cont茅 una visi贸 general d'algunes de les funcions i capacitats importants que ofereix el LibreOffice Math.

El LibreOffice Math proporciona molts operadors, funcions i auxiliars de format per a ajudar-vos a crear f贸rmules. S'enumeren a la finestra de selecci贸, on podeu fer clic a l'objecte que necessiteu per a inserir-lo al document. L'Ajuda cont茅 una llista de refer猫ncia exhaustiva i moltes mostres.

Creaci贸 d'una f贸rmula

Igual que amb els diagrames i les imatges, les f贸rmules es creen com a objectes dins d'un document. La inserci贸 d'una f贸rmula dins d'un document inicia autom脿ticament el LibreOffice Math. Podeu crear, editar i formatar la f贸rmula mitjan莽ant una gran varietat de funcions i de s铆mbols predefinits.

Introducci贸 d'una f贸rmula directament

Si coneixeu el llenguatge del LibreOffice Math tamb茅 podeu escriure la f贸rmula directament al document. Per exemple, escriviu aquesta f贸rmula en un document de text: "a sup 2 + b sup 2 = c sup 2". Seleccioneu aquest text i trieu Insereix 鈻 Objecte 鈻 F贸rmula. El text es convertir脿 en una f贸rmula formatada.

note

Les f贸rmules no es poden calcular al LibreOffice Math perqu猫 茅s un editor de f贸rmules (per escriure i mostrar f贸rmules) i no pas un programa de c脿lcul. Utilitzeu els fulls de c脿lcul per calcular f贸rmules o, si voleu fer c脿lculs senzills, empreu la funci贸 de c脿lcul del document de text.


Creaci贸 d'una f贸rmula a la finestra d'ordres

Utilitzeu la finestra d'instruccions del LibreOffice Math per introduir i editar f贸rmules. Mentre introdu茂u instruccions a la pantalla d'ordres, podeu visualitzar els resultats al document. Per tenir una visi贸 general mentre creeu f贸rmules llargues i complicades, feu servir el cursor de f贸rmules de la barra d'eines. Quan s'activa aquesta funci贸, la posici贸 del cursor a la finestra d'ordres tamb茅 es mostra a la finestra de text.

S铆mbols individuals

Podeu crear s铆mbols i importar car脿cters d'altres tipus de lletra. Podeu afegir s铆mbols nous al cat脿leg b脿sic de s铆mbols del LibreOffice Math o crear els vostres cat脿legs especials. Tamb茅 hi ha disponibles molts car脿cters especials.

F贸rmules en context

Per a facilitar el treball amb f贸rmules, utilitzeu els men煤s contextuals, que s'obren amb el bot贸 dret del ratol铆. Aix貌 茅s especialment 煤til a la finestra Ordres. Aquest men煤 contextual cont茅 totes les ordres que hi ha a Elements, aix铆 com operadors (entre altres), que es poden inserir a la f贸rmula amb un clic del ratol铆 sense haver-los de teclejar a la finestra Ordres.

Ens cal la vostra ajuda!