Barra Dibuix

La barra Dibuix conté eines d'edició d'ús freqüent. Feu clic a la fletxa ubicada al costat d'una icona per a obrir una barra d'eines que conté més ordres.

També podeu veure la barra Dibuix des d'un document de text o full de càlcul. El conjunt d'icones visibles pot variar lleugerament segons el tipus de document actual.

Selecciona

Per seleccionar un objecte a la diapositiva actual, feu clic en l'eina de selecció (una fletxa blanca) de la barra Dibuix i, tot seguit, feu clic a l'objecte.

Per seleccionar més d'un objecte manteniu premuda la tecla Maj mentre feu clic.

Per seleccionar un objecte situat al darrere d'un altre objecte, manteniu premuda la tecla i, tot seguit, feu clic a l'objecte. Per seleccionar l'objecte següent de la pila, manteniu premuda la tecla i torneu a fer clic. Per retornar la selecció a l'objecte prèviament seleccionat, premeu Maj+ i, tot seguit, feu clic.

Per afegir text a un objecte seleccionat, feu doble clic a l'objecte i teclegeu o introduïu el text.

Per suprimir una selecció, feu clic en qualsevol lloc fora de l'objecte seleccionat o premeu Esc.

Si feu doble clic a una eina, podeu utilitzar-la per a fer tasques múltiples. Si crideu una eina amb un sol clic, tornarà a l'última selecció després d'acabar la tasca.

Selecció

Permet seleccionar objectes al document actual.

Icona

Selecció

Color de línia

Estableix el color de línia de l'objecte seleccionat.

Icona Color de la línia

Color de línia

Color d'emplenament

Estableix el color de l'àrea de l'objecte seleccionat.

Icona Àrea

Àrea

Line

Dibuixa una línia recta a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line

Línia

Rectangle

Dibuixa un rectangle emplenat al lloc on arrossegueu al document actual. Feu clic allà on vulgueu situar una cantonada del rectangle, i arrossegueu fins a la mida que vulgueu. Per dibuixar un quadrat, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona Rectangle

Rectangle

El·lipse

Dibuixa un oval emplenat on arrossegueu al document actual. Feu clic allà on vulgueu dibuixar l'oval i arrossegueu fins a la mida que vulgueu. Per dibuixar un cercle, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona El·lipse

El·lipse

Fletxes

Obriu la barra d'eines Fletxes, des d'on podreu afegir línies rectes, línies amb fletxes i línies de dimensió a la diapositiva o a la pàgina actual.

Corba

La icona Corba de la barra Dibuix obre la barra d'eines Línies, des d'on podreu afegir línies i formes a la diapositiva actual.

Icona Corba

Corba

Connectors

Icon Connector

Connector

Obriu la barra d'eines Connectors, on podeu afegir connectors als objectes de la diapositiva actual. Un connector és una línia que uneix objectes i que es manté unida quan es mouen aquests objectes. Si copieu un objecte amb un connector, el connector també es copiarà.

Formes bàsiques

Obre la barra d'eines Formes bàsiques que podeu utilitzar per inserir gràfics al document.

Icona Formes bàsiques

Formes bàsiques

Formes de símbol

Obre la barra d'eines Formes de símbol, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona Formes de símbols

Formes de símbol

Fletxes de bloc

Obre la barra d'eines Fletxes de bloc, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona Fletxes de bloc

Fletxes de bloc

Diagrames de flux

Obre la barra d'eines Diagrames de flux, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona Diagrames de flux

Diagrames de flux

Llegendes

Obre la barra d'eines Llegendes, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icon Callouts

Llegendes

Estrelles i tires

Obre la barra d'eines Estrelles i tires, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona Estrelles

Estrelles

Objectes 3D

Opens the 3D Objects toolbar. The objects are three dimensional, with depth, illumination, and reflection. Each inserted object initially forms a 3D scene. You can press F3 to enter the scene. For these 3D objects, you can open the 3D Effects dialog to edit the properties.

Icona Objectes 3D

Objectes 3D

Gira

Aquesta eina s'utilitza per girar l'objecte.

Icona Gira

Gira

Alineació

Modifica l'alineació dels objectes seleccionats.

Icona d'Alineació

Alineació

Organitza

Modifica l'ordre d'apilament d'un objecte seleccionat.

Icona Organitza

Organitza

Distribueix la selecció

Distributes three or more selected objects evenly along the horizontal axis or the vertical axis. You can also evenly distribute the spacing between objects.

Icona Distribueix

Distribueix

Ombra

Afegeix una ombra a l'objecte seleccionat. Si l'objecte ja té una ombra, se suprimirà. Si feu clic a aquesta icona sense haver seleccionat cap objecte, l'ombra s'afegirà al proper objecte que dibuixeu.

Icon Add Shadow

Ombra

Escapça

Retalla o escala el gràfic seleccionat. També podeu restaurar el gràfic a la seva mida original.

Icon Crop

Escapça

Image Filter

This icon on the Image bar opens the Image Filter bar, where you can use various filters on the selected picture.

Icon Filter

Filtre

Edita els punts

Us permet canviar la forma de l'objecte de dibuix seleccionat.

Icon Toggle Point Edit Mode

Toggle Point Edit Mode

Punts d'adhesió

Enables you to edit gluepoints on your drawing.

Icona Editar el punt d'adhesió

Editar els punts d'adhesió

Extrusió Activada/Desactivada

Activa o desactiva els efectes 3D dels objectes seleccionats.

Icona Extrusió activada/desactivada

Extrusió activada/desactivada