Regles

Podeu utilitzar els regles vertical i horitzontal situats a les vores esquerra i superior de l'espai de treball del LibreOffice Impress per ajudar-vos a crear la diapositiva. Les seccions dels regles que cobreixen l'脿rea de la diapositiva s贸n blanques.

Icona de consell

Quan seleccioneu un objecte, se'n visualitzaran les dimensions en els regles en forma de l铆nies grises dobles. Per redimensionar l'objecte amb precisi贸, arrossegueu una de les l铆nies dobles a una nova posici贸 del regle.

Quan seleccioneu un objecte de text en una diapositiva, els sagnats i les tabulacions es visualitzaran al regle horitzontal. Per canviar la configuraci贸 del sagnat o de la tabulaci贸 per a l'objecte de text, arrossegueu una marca de sagnat o de tabulaci贸 a una nova posici贸 del regle.

Tamb茅 podeu arrossegar una l铆nia de captura des d'un regle per a ajudar-vos a alinear objectes a la diapositiva. Per a inserir una l铆nia de captura mitjan莽ant un regle, arrossegueu l'extrem d'un regle cap a la diapositiva.

Per a mostrar o amagar els regles, trieu Visualitza 鈻 Regles.

Per indicar les unitats de mesura del regle, feu doble clic sobre el regle i, tot seguit, trieu una unitat nova de la llista.

Per canviar l'origen (punt 0) dels regles, arrossegueu la intersecci贸 dels dos regles del cant贸 superior esquerre dins l'espai de treball. Apareixeran les guies vertical i horitzontal. Continueu arrossegant fins que aconseguiu posicionar les guies vertical i horitzontal on voleu situar el nou origen i, a continuaci贸, deixeu anar. Per reinicialitzar els or铆gens dels regles als valors per defecte, feu doble clic a la intersecci贸.

Per canviar els marges de la diapositiva, arrossegueu la vora de les 脿rees blanques dels regles.