Edici贸 de corbes

Un segment de l铆nia corba consisteix en dos punts de dades (extrems) i dos punts de control (anses). Una l铆nia de control connecta un punt de control amb un punt de dades. Podeu canviar la forma d'una corba convertint un punt de dades en un tipus diferent, o b茅 arrossegant els punts de control cap a una altra ubicaci贸.

Tamb茅 podeu modificar les propietats de la l铆nia seleccionant-la i triant Format 鈻 L铆nia.

Icona

Per a visualitzar els punts de dades i els punts de control d'una l铆nia corba, seleccioneu-la i feu clic a la icona Punts de la barra Dibuix. Els punts de dades es representen per mitj脿 de quadrats i els punts de control, per mitj脿 de cercles. Un punt de control es pot superposar a un punt de dades.

Per ajustar un segment de l铆nia corba:

1. Seleccioneu una l铆nia corba i feu clic a la icona Punts de la barra d'eines Dibuix.

2. Feu una de les accions seg眉ents:

Per dividir una l铆nia corba:

Nom茅s podeu dividir una l铆nia corba que tingui tres punts de dades o m茅s.

1. Seleccioneu una l铆nia corba i feu clic a la icona Punts de la barra d'eines Dibuix.

2. Seleccioneu un punt de dades i despr茅s feu clic a la icona Divideix la corba de la barra Edita els punts.

Per a crear una forma tancada:

1. Seleccioneu una l铆nia corba i feu clic a la icona Punts de la barra d'eines Dibuix.

2. A la barra Edita els punts, feu clic a la icona Tanca B茅zier.

Per a convertir un punt de dades en una l铆nia corba:

1. Seleccioneu una l铆nia corba i feu clic a la icona Punts de la barra d'eines Dibuix.

2. Feu clic al punt de dades que vulgueu convertir i feu una de les accions seg眉ents:

Per a afegir un punt de dades:

1. Seleccioneu una l铆nia corba i feu clic a la icona Punts de la barra d'eines Dibuix.

2. A la barra Edita els punts, feu clic a la icona Insereix punts.

3. Feu clic a la l铆nia on vulgueu afegir el punt i arrossegueu-la fins a una dist脿ncia curta.

Icona de consell

Si un punt de dades no t茅 un punt de control, seleccioneu el punt de dades i feu clic a la icona Converteix en corba de la barra Edita els punts.

Per suprimir un punt de dades:

1. Seleccioneu una l铆nia corba i feu clic a la icona Punts de la barra d'eines Dibuix.

2. Feu clic al punt que voleu suprimir.

3. A la barra Edita els punts, feu clic a la icona Suprimeix els punts.