Fletxes

Obriu la barra d'eines Fletxes, des d'on podreu afegir línies rectes, línies amb fletxes i línies de dimensió a la diapositiva o a la pàgina actual.

tip

Si ho voleu, podeu afegir una fletxa després de dibuixar una línia triant Format ▸ Línia i, a continuació, seleccionant un estil de fletxa en el quadre Estil.


Line

Dibuixa una línia recta a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line

Línia

La línia acaba amb una fletxa

Dibuixa una línia recta que acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line Ends with Arrow

La línia acaba amb una fletxa

Línia amb fletxa/cercle

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa i acaba amb un cercle a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Arrow/Circle

Línia amb fletxa/cercle

Línia amb fletxa/quadrat

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa i acaba amb un quadrat a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Arrow/Square

Línia amb fletxa/quadrat

Línia (45°)

Dibuixa una línia recta restringida per angles de 45 graus.

Icon Line (45°)

Línia (45°)

La línia comença amb una fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line Starts with Arrow

La línia comença amb una fletxa

Línia amb cercle/fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb un cercle i acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Circle/Arrow

Línia amb cercle/fletxa

Línia amb quadrat/fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb un quadrat i acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Square/Arrow

Línia amb quadrat/fletxa

Línia de cota

Dibuixa una línia que mostra la longitud de la dimensió envoltada per guies. Les línies de cota es calculen automàticament i mostren les dimensions lineals. Per a dibuixar una línia de cota, obriu la barra d'eines Fletxes i feu clic a la icona Línia de cota. Moveu la busca fins a la posició on vulgueu que comenci la línia i arrossegueu per a dibuixar-la. Deixeu anar quan hàgiu acabat.

tip

Si voleu que la línia de cota tingui la mateixa longitud que el costat d'un objecte proper, manteniu premuda la tecla mentre arrossegueu. Per a restringir la línia de cota a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.


En el LibreOffice Draw, una línia de cota sempre s'insereix en la capa anomenada Línies de cota. Si establiu aquesta capa com a invisible, no veureu cap línia de cota al dibuix.

Icon Dimension Line

Línia de cota

Línia amb fletxes

Dibuixa una línia recta amb fletxes als dos extrems a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icon Line with Arrows

Línia amb fletxes

Ens cal la vostra ajuda!