Fletxes

Obriu la barra d'eines Fletxes, des d'on podreu afegir línies rectes, línies amb fletxes i línies de dimensió a la diapositiva o a la pàgina actual.

Icona de consell

Si ho voleu, podeu afegir una fletxa després de dibuixar una línia triant Format - Línia i, a continuació, seleccionant un estil de fletxa en el quadre Estil.


Línia

Dibuixa una línia recta a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Línia

La línia acaba amb una fletxa

Dibuixa una línia recta que acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

La línia acaba amb una fletxa

Línia amb fletxa/cercle

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa i acaba amb un cercle a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Línia amb fletxa/cercle

Línia amb fletxa/quadrat

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa i acaba amb un quadrat a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Línia amb fletxa/quadrat

Línia (45°)

Dibuixa una línia recta restringida per angles de 45 graus.

Icona

Línia (45°)

La línia comença amb una fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

La línia comença amb una fletxa

Línia amb cercle/fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb un cercle i acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Línia amb cercle/fletxa

Línia amb quadrat/fletxa

Dibuixa una línia recta que comença amb un quadrat i acaba amb una fletxa a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Línia amb quadrat/fletxa

Línia de cota

Dibuixa una línia que mostra la longitud de la dimensió envoltada per guies. Les línies de cota es calculen automàticament i mostren les dimensions lineals. Per a dibuixar una línia de cota, obriu la barra d'eines Fletxes i feu clic a la icona Línia de cota. Moveu la busca fins a la posició on vulgueu que comenci la línia i arrossegueu per a dibuixar-la. Deixeu anar quan hàgiu acabat.

Icona de consell

Si voleu que la línia de cota tingui la mateixa longitud que el costat d'un objecte proper, manteniu premuda la tecla mentre arrossegueu. Per a restringir la línia de cota a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.


En el LibreOffice Draw, una línia de cota sempre s'insereix en la capa anomenada Línies de cota. Si establiu aquesta capa com a invisible, no veureu cap línia de cota al dibuix.

Icona

Línia de cota

Línia amb fletxes

Dibuixa una línia recta amb fletxes als dos extrems a la posició on l'arrossegueu en el document actual. Per restringir la línia a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Línia amb fletxes

Ens cal la vostra ajuda!