Corba

La icona Corba de la barra Dibuix obre la barra d'eines Línies, des d'on podreu afegir línies i formes a la diapositiva actual.

Si manteniu premuda la tecla Maj, el moviment del ratolí es limita a múltiples de 45 graus. Si manteniu premuda la tecla , el punt nou no estarà connectat amb l'últim. Això us permet crear objectes formats per corbes que no es connecten entre si. Si dibuixeu un objecte més petit mentre premeu la tecla dins d'un objecte més gran que encara no heu tancat, l'objecte petit es resta del gran i, per tant, apareix com un forat dins de l'objecte gran.

Les formes tancades reben automàticament l'emplenament que es mostra al quadre Estil/emplenament de l'àrea de la barra Línia i emplenament.

Corba, plena

Dibuixa una forma tancada i plena basada en una corba de Bézier. Feu clic on vulgueu que comenci la corba, arrossegueu, deixeu anar i, a continuació, moveu la busca fins on vulgueu que acabi la corba i feu clic. Torneu a moure la busca per a afegir un segment de línia recta a la corba. Feu doble clic per a tancar la forma.

Icona

Corba, plena

Polígon, ple

Dibuixa una forma tancada que consta de segments de línies rectes. Feu clic a la posició on vulgueu començar el polígon i arrossegueu per a dibuixar un segment de línia. Torneu a fer clic per a definir el final del segment de línia, i continueu fent clic per a definir la resta dels segments de línia del polígon. Feu doble clic per a acabar de dibuixar el polígon. Per a restringir els angles del polígon a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre feu clic.

Icona

Polígon, ple

Polígon (45°), ple

Dibuixa una forma tancada que consta de segments de línia recta restringits per angles de 45 graus. Feu clic on vulgueu començar el polígon i arrossegueu per a dibuixar un segment de línia. Torneu a fer clic per a definir el final del segment de línia i continueu fent clic per definir la resta de segments de línia del polígon. Feu doble clic per a acabar de dibuixar el polígon. Per a dibuixar un polígon que no estigui restringit a un angle de 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj quan feu clic.

Icona

Polígon (45°), ple

Línia de forma lliure, plena

Dibuixa una línia de forma lliure a la posició on l'arrossegueu a la diapositiva. Quan deixeu anar el ratolí, el LibreOffice crea una forma tancada dibuixant un segment de línia recta des del punt final fins al punt d'inici de la línia. La forma que queda entre les línies s'omplirà amb el color de l'àrea actual.

Icona

Línia de forma lliure, plena

Corba

Dibuixa una corba de Bézier suau. Feu clic a on voleu que la corba comenci a arrossegar deixeu anar i a continuació moveu el punter a on voleu que la corba acabi i feu clic. Moveu el punter i feu clic de nou per afegir un segment de línia recta a la corba. Feu doble clic per acabar de dibuixar la corba. Per crear una forma tancada feu doble clic al punt inicial de la corba. L'arc de la corba es determina per la distància que arrossegueu.

Icona

Corba

Polígon

Dibuixa una línia composta d'una sèrie de segments de línies rectes. Arrossegueu la forma per a dibuixar un segment de línia i feu clic per a definir el punt final d'aquest segment. Després arrossegueu per a dibuixar un segment de línia nou. Feu doble clic per a acabar de dibuixar la línia. Per a crear una forma tancada, feu doble clic al punt d'inici de la línia.

Premeu la tecla Maj mentre dibuixeu un polígon per a col·locar punts nous a 45 graus.

El mode Edita els punts us permet modificar interactivament els punts individuals del polígon.

Icona

Polígon

Polígon (45°)

Dibuixa una línia formada per una sèrie de segments de línia recta, restringits per angles de 45 graus. Arrossegueu per a dibuixar un segment de línia, feu clic per a definir el punt final del segment de línia i, a continuació, arrossegueu per a dibuixar un segment de línia nou. Feu doble clic per a acabar de dibuixar la línia. Per a crear una forma tancada, manteniu premuda la tecla i feu doble clic.

Icona

Polígon (45°)

Línia de forma lliure

Dibuixa una forma lliure allà on l'arrossegueu del document actual. Per acabar la línia, deixeu anar el botó del ratolí. Per dibuixar una forma tancada, deixeu anar el botó del ratolí a prop del punt d'inici de la línia.

Icona

Línia de forma lliure