Transformacions

Modifica la forma, l'orientació o l'emplenament dels objectes seleccionats.

Per a accedir a aquesta ordre...

Choose View - Toolbars - Transformations.

Gira

Gira o desplaça els objectes 2D seleccionats al voltant d'un punt de gir. Arrossegueu l'ansa d'una cantonada de l'objecte en la direcció en què el vulgueu girar. Per desplaçar un objecte, arrossegueu una ansa del centre en la direcció en què voleu desplaçar-la.

Totes les diapositives tenen només un punt de gir. Feu doble clic en un objecte per moure el punt de gir al centre de l'objecte. També podeu arrossegar el punt de gir a una nova ubicació a la pantalla i, a continuació, girar l'objecte.

note

Si seleccioneu un grup que inclogui un objecte 3D, només es girarà l'objecte 3D. No podeu desplaçar un objecte 3D però, en canvi, sí que podeu girar-lo en els eixos X i Y arrossegant les anses del centre.

Icona Gira

Gira

Inverteix

Inverteix els objectes seleccionats al voltant d'una línia d'inversió, que podeu arrossegar a qualsevol punt de la diapositiva. Arrossegueu una ansa de l'objecte sobre la línia d'inversió per invertir els objectes. Per canviar l'orientació de la línia d'inversió, arrossegueu un dels punts finals a una ubicació nova.

Icon Flip

Inverteix

En objecte de gir en 3D

Converteix els objectes 2D seleccionats en objectes 3D, fent-los girar al voltant d'una línia de simetria.

Arrossegueu la línia de simetria a una ubicació nova per canviar la forma de l'objecte convertit. Per a canviar l'orientació de la línia de simetria, arrossegueu-ne un punt final. Feu clic a l'objecte per a convertir-lo en 3D.

Icon In 3D rotation object

En objecte de gir en 3D

Posa-ho al cercle (perspectiva)

Distorsiona l'objecte seleccionat ajustant-lo al voltant de cercles imaginaris i, a continuació, afegint-hi perspectiva. Arrossegueu una ansa de l'objecte seleccionat per distorsionar-lo. Si l'objecte seleccionat no és un polígon ni una corba de Bézier, se us sol·licitarà que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icon Set in circle

Posa-ho al cercle (perspectiva)

Posa-ho al cercle (inclinació)

Distorsiona l'objecte seleccionat ajustant-lo al voltant de cercles imaginaris. Arrossegueu una ansa de l'objecte seleccionat per distorsionar-lo. Si l'objecte seleccionat no és un polígon ni una corba de Bézier, se us sol·licitarà que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icon Set to circle

Posa-ho al cercle (inclinació)

Distorsiona

Us permet arrossegar les anses de l'objecte seleccionat per a canviar-ne la forma. Si l'objecte seleccionat no és un polígon ni una corba de Bézier, se us sol·licitarà que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icon Distort

Distorsiona

Transparència

Aplica un degradat de transparència a l'objecte seleccionat. La línia de transparència representa una escala de grisos, en què l'ansa negra correspon al 0% de transparència i la blanca al 100%.

Arrossegueu l'ansa blanca per a canviar la direcció del degradat de transparència. Arrossegueu l'ansa negra per a ajustar la longitud del degradat. Així mateix, podeu arrossegar i deixar anar colors de la barra de colors sobre les anses per a modificar-ne els valors en escala de grisos.

note

Per a mostrar la barra de colors, trieu Visualitza ▸ Barra de colors.

Icona Transparència

Transparència

Degradat

Modifies the gradient fill of the selected object. This command is only available if you applied a gradient to the selected object in Format - Area. Drag the handles of the gradient line to change the direction of the gradient or the length of the gradient. You can also drag and drop colors onto the handles from the Color Bar to change the color of the gradient endpoints.

note

Per a mostrar la barra de colors, trieu Visualitza ▸ Barra de colors.

Icona Degradat

Degradat