Ajudes a la formatació

Defineix la visualització per a determinats caràcters i per al cursor directe dels documents de text i HTML del LibreOffice.

Per a accedir a aquesta ordre...

Obriu un document de text i trieu ▸ LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web ▸ Ajudes a la formatació.


Layout Assistance

Math baseline alignment

Specifies whether Math formula objects are aligned using the text baseline as reference. Uncheck this option to be able to change the vertical position of Math objects in a paragraph.

Display formatting

Defineix quines marques de formatació són visibles en pantalla. Activeu la icona Marques de formatació activades/desactivades a la barra Estàndard. Es mostraran tots els caràcters que hàgiu seleccionat a la pàgina Ajudes a la formatació.

Final de paràgraf

Especifica si es mostren els delimitadors de paràgraf. Els delimitadors de paràgraf també contenen informació de format de paràgraf.

Guionets opcionals

Especifica si es mostren els guionets tous (anomenats també com a guionets opcionals o discrecionals). Aquests són delimitadors ocults definits per l'usuari que introduïu dins d'una paraula prement Words amb guionets tous només se separen al final d'una línia al punt on s'ha inserit un guionet suau independentment de si la partició de mots automàtica s'activa o es desactiva.

Espais

Indica si es representen tots els espais del text amb un punt.

Espais no separables

Especifica que els espais no separables es mostren com a quadres grisos. Els espais no separables no es trenquen al final d'una línia i s'introdueixen amb les tecles de drecera .

Tabuladors

Indica que els tabuladors es mostren com a petites fletxes.

Salts

Mostra tots els salts de línia fets mitjançant la drecera Maj+Retorn. Aquests salts creen línies noves, però no inicien un paràgraf nou.

Caràcters amagats

Mostra el text que utilitza el format de caràcter «amagat» quan s'activa l'opció Visualitza ▸ Marques de formatació.

Bookmarks

Specifies that bookmark indicators are shown. | indicates the position of a point bookmark. [ ] indicates the start and end of a bookmark on a text range.

warning

The following controls appear only for Writer documents, not for HTML documents.


Protected Areas

Enable cursor

Especifica que podeu ubicar el cursor en àrees protegides, però no podeu fer-hi cap canvi.

Direct cursor

Defineix totes les propietats del cursor directe.

Cursor directe

Activa el cursor directe. També podeu activar aquesta funció fent clic a la icona Commuta el mode de cursor directe a la barra Eines o triant l'ordre Edita - Mode de cursor directe en un document de text.

Insert

Defineix les opcions d'inserció per al cursor directe. Si feu clic en qualsevol posició al document, podreu escriure o inserir un paràgraf exactament en aquesta posició. Les propietats d'aquest paràgraf dependran de l'opció seleccionada. Podeu seleccionar entre les opcions següents:

Tabuladors

Si s'utilitza el cursor directe, s'afegeixen tots els tabuladors que siguin necessaris al paràgraf nou fins que s'assoleix la posició on s'ha fet clic.

Tabuladors i espais

Si s'utilitza el cursor directe, s'insereix un nombre corresponent de tabuladors i d'espais al paràgraf nou segons calgui fins que s'assoleixi la posició on s'ha fet clic.

Spaces

When the direct cursor is used, spaces are added in the new paragraph until the clicked position is reached.

Marge esquerre del paràgraf

Si s'utilitza el cursor directe, el sagnat esquerre del paràgraf es defineix en la posició horitzontal on heu fet clic amb el cursor directe. El paràgraf s'alinea a l'esquerra.

Alineació de paràgraf

Defineix l'alineació del paràgraf quan s'utilitza el cursor directe. Segons on es faci clic amb el ratolí, el paràgraf se centrarà o es formatarà amb alineació a l'esquerra o a la dreta. El cursor abans de fer clic mostra, mitjançant un triangle, quina alineació està definida.

note

Totes les opcions d'inserció fan referència només al paràgraf actual generat amb el cursor directe.


Imatge

Ancoratge

Defines the default anchor for inserted images. Available options are:

Ens cal la vostra ajuda!