Formularis XML (XForms)

Els documents XForms s贸n un nou tipus de formularis web desenvolupats pel World Wide Web Consortium. El model XForm est脿 basat en el llenguatge XML (Extensible Markup Language) i utilitza seccions diferents per a descriure el funcionament i l'aspecte d'un formulari. Per a obtenir m茅s informaci贸 sobre les especificacions XForms, visiteu el lloc web seg眉ent: www.w3.org/MarkUp/Forms/.

Treball amb XForms

Al LibreOffice, un document XForms 茅s un tipus especial de document del Writer. El mode de disseny de documents XForms t茅 barres d'eines i subfinestres addicionals.

Un cop heu creat un document XForms i l'heu desat, podeu obrir el document, emplenar el formulari i enviar els canvis a un servidor.

Creaci贸 d'un document XForms nou

1. Trieu Fitxer 鈻 Nou 鈻 Document de formulari XML.

La finestra de disseny d'XForms s'obre en un document del Writer buit.

2. Dissenyeu el formulari.

Obertura d'un document XForms

Edici贸 d'un document XForms

Obriu el document XForms, i utilitzeu les barres d'eines i les finestres seg眉ents: