Protecting Contents in LibreOffice

A continuaci贸 es presenten les diverses maneres de protegir el contingut al LibreOffice per tal que no es pugui modificar, suprimir o visualitzar.

Protecci贸 de documents amb contrasenyes en desar-los

Tots els documents que es desen en el format OpenDocument es poden desar amb una contrasenya. Els documents que es desen amb una contrasenya no es poden obrir sense la contrasenya. Es protegeix el contingut perqu猫 no es pugui llegir amb un editor extern. S'aplica al contingut, als gr脿fics i als objectes OLE.

Activaci贸 de la protecci贸

Trieu Fitxer 鈻 Anomena i desa i activeu la casella de selecci贸 Desa amb contrasenya. Deseu el document.

Desactivaci贸 de la protecci贸

Obriu el document; introdu茂u la contrasenya correcta. Trieu Fitxer 鈻 Anomena i desa i desactiveu la casella de selecci贸 Desa amb contrasenya.


tip

It is possible to use OpenPGP to define private and public keys to be used to encrypt LibreOffice documents. Read Encrypting Documents with OpenPGP to learn more on how to set up OpenPGP encryption keys.


Protecci贸 de les marques de revisi贸

Per a cada modificaci贸 que es faci al LibreOffice Calc i al LibreOffice Writer, la funci贸 de revisi贸 registra qui ha fet el canvi. Podeu activar l'opci贸 amb protecci贸, de manera que nom茅s es pugui desactivar quan s'introdueix la contrasenya correcta. Fins aleshores, es continuaran registrant tots els canvis. No 茅s possible acceptar ni rebutjar els canvis.

Activaci贸 de la protecci贸

Choose Edit - Track Changes - Protect. Enter and confirm a password of at least one character.

Desactivaci贸 de la protecci贸

Choose Edit - Track Changes - Protect. Enter the correct password.


Protecci贸 de marcs, de gr脿fics i d'objectes OLE

Podeu protegir el contingut, la posici贸 i la mida dels gr脿fics inserits. Podeu fer el mateix amb els marcs (al Writer) i els objectes OLE.

Activaci贸 de la protecci贸

For example, for graphics inserted in Writer: Choose Format - Image - Properties - Options tab. Under Protect, mark Contents, Position and/or Size.

Desactivaci贸 de la protecci贸

For example, for graphics inserted in Writer: Choose Format - Image - Properties - Options tab. Under Protect, unmark as appropriate.


Protecci贸 dels objectes de dibuix i dels objectes de formulari

Podeu protegir els objectes de dibuix que inseriu amb la barra d'eines Dibuix perqu猫 no es moguin o es canvi茂n de mida accidentalment. Podeu fer el mateix amb els objectes de formulari que s'hagin inserit mitjan莽ant la barra d'eines Controls de formulari.

Activaci贸 de la protecci贸

Trieu Format 鈻 Objecte 鈻 Posici贸 i mida i feu clic a la pestanya Posici贸 i mida. Activeu les caselles de selecci贸 Posici贸 o Mida.

Desactivaci贸 de la protecci贸

Trieu Format 鈻 Objecte 鈻 Posici贸 i mida i feu clic a la pestanya Posici贸 i mida. Desactiveu la casella de selecci贸 Posici贸 o Mida.


Ens cal la vostra ajuda!