Còpia de la formatació amb l'eina de clonar el format

Feu servir l'eina Clona la formatació per a copiar la formatació d'una selecció de text o d'un objecte i aplicar-la a una altra selecció de text o un altre objecte.

  1. Seleccioneu el text o l'objecte la formatació del qual voleu copiar.

  2. A la barra Estàndard, feu clic a la icona Clona la formatació. La busca del ratolí es converteix en un pot de pintura.

  3. Seleccioneu el text o l'objecte al qual voleu aplicar la formatació, o feu-hi clic.

tip

If you want to apply the formatting to more than one selection, double-click the Clone Formatting icon Icon. After you apply all the formatting, click the icon again.


Per defecte només es copia la formatació de caràcter, per incloure la formatació de paràgraf, manteniu premuda la tecla quan hi feu clic. Per copiar només la formatació de caràcter, manteniu premudes les tecles +Maj quan hi feu clic.

warning

In Calc, the Clone Formatting tool only copies formatting applied using the Format - Cells dialog or other equivalent methods. Therefore, any formatting applied directly to characters by selecting text inside a cell and then going to the Format - Character dialog will not be copied using the Clone Formatting tool.


The paragraph formats are the formats applied to the whole paragraph. The character formats are those applied to a portion of the paragraph. For example, if you apply the bold format to a whole paragraph the bold format is a paragraph format. Then if you unbold a portion of this paragraph, the bold format is still a paragraph format but the portion you unbold has a "not bold" character format.

A la taula següent es descriuen els atributs de formatació que l'eina Clona la formatació pot copiar:

Tipus de selecció

Comentari

No hi ha res seleccionat però el cursor és dins d'un passatge de text.

Copia la formatació del paràgraf actual i la formatació de caràcter del caràcter següent en la direcció del flux de text.

Text

Copia la formatació de l'últim caràcter seleccionat i del paràgraf que conté el caràcter.

Marc

Copia els atributs del marc que s'han definit al diàleg Format ▸ Marc i objecte ▸ Propietats. No es copien els continguts, la mida, la posició, els enllaços ni les macros del marc.

Objecte

Copia la formatació de l'objecte que s'ha definit als diàlegs Format - Gràfics o Format ▸ Objecte de dibuix. No es copien els continguts, la mida, la posició, els enllaços ni les macros de l'objecte.

Control de formulari

No està implementat.

Objecte de dibuix

Copia tots els atributs de formatació. A l'Impress i al Draw, també es copia el contingut de text de l'objecte.

Text dins de cel·les del Calc

No està implementat.

Taula o cel·les del Writer

Copia la formatació que s'ha indicat a les pestanyes Taula, Flux del text, Vores i Fons del diàleg Format - Taula. També es copia la formatació de paràgraf i de caràcter.

Taula o cel·les del Calc

Copies cell formatting specified using the Format - Cells dialog.


Ens cal la vostra ajuda!