Dibuix de línies al text

You can incorporate lines into your text with custom angles, thickness, color, and other attributes.

Per definir els atributs i la direcció de la línia, utilitzeu l'objecte de dibuix Línia tal com s'indica tot seguit:

 1. Icon Show Draw Functions

  On the Standard bar, click the Show Draw Functions icon to open the Drawing toolbar

 2. Icon Line

  Click the Line icon. The mouse pointer changes to a cross-hair symbol with a line beside it.

  Al document, feu clic allà on vulgueu que comenci la línia. Manteniu premut el botó del ratolí i arrossegueu fins al punt on vulgueu que acabi la línia. Si també manteniu premuda la tecla de majúscules, només podreu dibuixar línies horitzontals, verticals i diagonals.

 3. Icon Select Object

  Deixeu anar el botó del ratolí quan la línia tingui la direcció i la longitud que vulgueu. Després podeu dibuixar més línies. Per sortir d'aquesta funció, premeu Esc o feu clic a la icona Selecciona de la barra Dibuix.

After clicking the Select icon, you can select all of the lines at the same time by clicking each line while holding down the Shift key. This multiple selection enables you to assign all of them a common color, thickness or other attribute.

 1. Per a crear una línia horitzontal, apliqueu l'estil de paràgraf Línia horitzontal. Feu clic a un paràgraf buit i, tot seguit, feu doble clic a l'estil Línia horitzontal a la finestra Estils. Si l'entrada per a línies horitzontals no apareix a la llista d'estils de paràgraf, seleccioneu «Tots els estils» al quadre de llista inferior.

 2. Podeu dibuixar una línia a sobre, a sota o al costat d'un paràgraf en un document de text del Writer si trieu Format ▸ Paràgraf ▸ Vores.

Línies automàtiques al Writer

 1. Si inicieu una línia nova en un document de text del Writer amb tres guionets o més i premeu la tecla de retorn, s'eliminen els caràcters i es traça una línia com a vora inferior al paràgraf anterior.

  Per a crear una línia simple, teclegeu tres o més guionets (-) o ratlles baixes (_) i premeu Retorn. Per a crear una línia doble, teclegeu tres o més signes d'igual (=), asteriscs (*), titlles (~) o coixinets (#) i premeu Retorn.

 2. Per a eliminar una vora que s'ha dibuixat automàticament, trieu Format ▸ Paràgraf ▸ Vores i no seleccioneu cap vora.

 3. Per a desfer una vora per reemplaçament automàtic, trieu Edita ▸ Desfés.

 4. Per a inhabilitar les vores automàtiques, trieu Eines ▸ Opcions de correcció automàtica ▸ Opcions i Aplica una vora.

warning

Les línies i els altres objectes de dibuix que inseriu al text no es defineixen en HTML i, per tant, no s'exporten directament al format HTML, sinó que s'exporten com a gràfics.


tip

When you enter a line thickness, you can append a measurement unit. A zero line thickness results in a hairline with a thickness of one pixel of the output medium.


Ens cal la vostra ajuda!