Integració de components UNO nous

Els programadors poden escriure components UNO (Universal Network Objects, objectes de xarxa universals) i integrar-los al LibreOffice. Aquests components nous es poden afegir als menús i a les barres d'eines del LibreOffice; s'anomenen Complements.

Alguns serveis i eines admeten la integració de components nous. Per a obtenir-ne més informació, consulteu la Guia del desenvolupador del LibreOffice (en anglès). Els tres passos bàsics són els següents:

  1. Registreu els components nous al LibreOffice. Podeu fer-ho amb l'eina unopkg, que trobareu a {installpath}programa.

  2. Integreu els components nous com a serveis. Els serveis ProtocolHandler i JobDispatch us hi ajudaran; per a obtenir-ne més informació, consulteu la Guia del desenvolupador del LibreOffice (en anglès).

  3. Canvieu la interfície d'usuari (menús o barres d'eines). Podeu fer-ho de manera gairebé automàtica si escriviu un fitxer de text XML que descrigui els canvis. Per a obtenir-ne més informació, consulteu la Guia del desenvolupador del LibreOffice (en anglès).

Els complements amplien la funcionalitat del LibreOffice. No estan relacionats amb els que ofereixen funcions noves per al LibreOffice Calc.

Ens cal la vostra ajuda!