Arrossegar i deixar anar amb la visualització de la font de dades

Una manera ràpida de copiar des d'una font de dades a un document de text o a un full de càlcul o de crear formularis basats en una font de dades és mitjançant la funció d'arrossegar i deixar anar.

Busca del ratolí quan copia dades

Còpia amb arrossegar i deixar anar

Si voleu invertir una operació d'arrossegar i deixar anar, col·loqueu el cursor al document i trieu Edita ▸ Desfés.

Icona de consell

També és possible copiar amb l'opció d'arrossegar i deixar anar des d'un document fins a una font de dades.


Icona de consell

Una taula de text o l'interval seleccionat d'un full de càlcul es poden arrossegar amb l'opció d'arrossegar i deixar anar a un contenidor de taula a l'explorador de la font de dades.


Icona de consell

El text pla es pot copiar amb arrossegar i deixar anar des d'un document a un camp de dades a la visualització de la font de dades.


Utilització de dades en un document de text

Podeu inserir un camp de base de dades en un document de text arrossegant un nom de camp de la capçalera de la columna de la visualització de la font de dades al document. Això resulta especialment útil quan dissenyeu cartes model. Només cal que arrossegueu els camps que desitgeu (adreça, tractament, etc.) al document.

Per a inserir un registre complet, seleccioneu la capçalera corresponent i arrossegueu-la al document. Quan deixeu anar el botó del ratolí, apareixerà el diàleg Insereix les columnes de la base de dades, on podreu decidir si voleu utilitzar tots els camps de la base de dades, i si voleu copiar les dades al document en forma de text, de taula o de camps. S'inseriran tots els registres seleccionats.

Aplicació de dades a un document de taula

Podeu inserir un o més registres al full actual d'un full de càlcul si seleccioneu les files a la visualització de la font de dades i les arrossegueu i deixeu anar al full de càlcul. Les dades s'insereixen en el lloc on voleu deixar anar el botó del ratolí.

Inserció de controls en un formulari de text

Quan creeu un formulari de text enllaçat amb una base de dades, podeu generar controls amb l'opció d'arrossegar i deixar anar des de la visualització de la font de dades.

Quan arrossegueu una columna de la base de dades al document de text, inseriu un camp. Si manteniu premudes les tecles Maj+ mentre l'arrossegueu, s'insereix un camp de text, agrupat amb un camp d'etiqueta apropiat. El camp de text ja conté tota la informació de la base de dades que necessiteu per al formulari.

Arrossegar i deixar anar dins d'un document del LibreOffice

Còpia de gràfics entre documents

Còpia d'àrees d'un full de càlcul a documents de text

Còpia de gràfics des de la Galeria

Addició de gràfics a la Galeria

Ens cal la vostra ajuda!