Aplicaci贸 de signatures digitals

Obtenci贸 d'un certificat

You can get a certificate from a certification authority. No matter if you choose a governmental institution or a private company it is common to be charged for this service, for example when they certify your identity. Few other authorities issue certificates free of costs, like the Open Source Project CAcert which is based on the well-known and reliable Web of Trust model and is of growing popularity.

Gesti贸 de certificats

Signatura d'un document

  1. Trieu Fitxer 鈻 Signatures digitals 鈻 Signatures digitals.

  2. Un quadre amb un missatge us aconsella que deseu el document. Feu clic a S铆 per a desar el fitxer.

  3. Despr茅s de desar-lo, veureu el di脿leg Signatures digitals. Feu clic a Afegeix per a afegir una clau p煤blica al document.

  4. Al di脿leg Seleccioneu un certificat, seleccioneu el vostre certificat i feu clic a D'acord.

  5. Veureu de nou el di脿leg Signatures digitals, on podreu afegir m茅s certificats si voleu. Feu clic a D'acord per a afegir la clau p煤blica al fitxer desat.

Un document signat mostra una icona Icona a la barra d'estat. Podeu fer doble clic a la icona a la barra d'estat per a veure el certificat.

El resultat de la validaci贸 de la signatura es mostra a la barra d'estat i al di脿leg Signatura digital. Un document ODF pot contenir diverses signatures de documents i macros. Si hi ha algun problema amb alguna signatura, el resultat de la validaci贸 de la signatura problem脿tica es propagar脿 per a totes les signatures. 脡s a dir, si hi ha deu signatures v脿lides i una no v脿lida, la barra d'estat i el camp d'estat del di脿leg indicaran que la signatura no 茅s v脿lida.

Signatura de macros dins d'un document

Normalment, les macros formen part d'un document. Si signeu un document, les macros del document se signen autom脿ticament. Si nom茅s voleu signar les macros, per貌 no el document, seguiu aquests passos:

  1. Trieu Eines 鈻 Macros 鈻 Signatures digitals.

  2. Apliqueu la signatura tal com s'ha descrit anteriorment per als documents.

When you open the Basic IDE that contains signed macros, you see an iconIcon in the status bar.
You can double-click the icon in the status bar to view the certificate.

Ens cal la vostra ajuda!