Col·laboració

Al LibreOffice Writer, Impress i Draw, només un usuari pot obrir un document per a l'escriptura. Al Calc, molts usuaris poden obrir el mateix full de càlcul per a escriure-hi al mateix temps.

Col·laboració al Calc

Al LibreOffice Calc, l'opció de compartir documents permet l'accés d'escriptura simultani per a diversos usuaris. Tots els usuaris que volen col·laborar han d'introduir un nom a la pestanya - LibreOffice ▸ Dades de l'usuari.

warning

Algunes ordres no estan disponibles (ombrejades) quan canvieu el seguiment o quan s'activa l'opció de compartir el document. Per a un full de càlcul nou, no podeu aplicar ni inserir els elements ombrejats.


Creació d'un full de càlcul nou

L'usuari A crea un document de full de càlcul nou. Es poden aplicar les condicions següents:

L'ordre Eines ▸ Comparteix el document es pot utilitzar per a canviar el mode del document actual de mode no compartit a mode compartit. Si voleu utilitzar un document compartit en mode no compartit, deseu el document amb un altre nom o en un altre camí. Això crea una còpia del full de càlcul que no és compartida.

Obertura d'un full de càlcul

L'usuari A obre un document de full de càlcul. Es poden aplicar les condicions següents:

Desar un document de full de càlcul compartit

L'usuari A desa un document compartit. Es poden aplicar les condicions següents:

Quan un usuari desa correctament un full de càlcul compartit, el document s'actualitzarà després de l'ordre Desa per tal que el full de càlcul mostri la versió més recent de tots els canvis que han desat tots els usuaris. Un missatge mostra que «s'han afegit canvis externs» quan un altre usuari ha canviat el contingut.

Col·laboració al Writer, a l'Impress i al Draw

Per a tots els mòduls del Writer, l'Impress, el Draw i el Calc, quan l'opció de compartir documents no està activada, es pot blocar un fitxer. El blocatge d'un fitxer està disponible fins i tot quan s'accedeix al mateix document des de diferents sistemes operatius:

L'usuari A obre un document. Es poden aplicar les condicions següents:

Permisos d'accés de l'usuari i compartir documents

Cal que es complexin diverses condicions en sistemes operatius amb gestió de permisos d'usuari.

warning

L'accés d'escriptura també permet que altres usuaris suprimeixin o canviïn un fitxer (accidentalment o deliberada).


Ens cal la vostra ajuda!