Desactivaci贸 del reconeixement autom脿tic d'URL

Quan introdu茂u text, el LibreOffice reconeix autom脿ticament una paraula que pot ser un URL i reempla莽a la paraula amb un enlla莽. El LibreOffice formata l'enlla莽 amb atributs de tipus de lletra directes (color i subratllat), les propietats dels quals s'obtenen de determinats Estils de car脿cter.

Els textos seg眉ents es converteixen en enlla莽os:

Text

Enlla莽 corregit autom脿ticament

Adreces de correu electr貌nic

x@x, mailto:x

Adreces web

http://x, https://x, www.x.x

Adreces de fitxers

file://x, ftp://x, smb://x

where x is one or more characters.

Si no voleu que el LibreOffice reconegui autom脿ticament els URL mentre escriviu, hi ha diverses maneres de desactivar aquesta funci贸.

Desf茅s el reconeixement d'URL

1. Si quan escriviu us adoneu que un text s'ha convertit autom脿ticament en un enlla莽, premeu +Z per a desfer aquesta formataci贸.

2. Si no heu notat aquesta conversi贸 fins despr茅s, seleccioneu l'enlla莽, obriu el men煤 contextual i trieu Suprimeix l'enlla莽.

Desactiva el reconeixement d'URL

1. Carregueu un document del tipus per al qual voleu modificar el reconeixement d'URL.

Si voleu modificar el reconeixement d'URL per a documents de text, obriu un document de text.

2. Trieu Eines 鈻 Correcci贸 autom脿tica 鈻 Opcions de correcci贸 autom脿tica.

3. Al di脿leg Correcci贸 autom脿tica, seleccioneu la pestanya Opcions.

4. Si desactiveu Reconeix els URL, les paraules ja no es reempla莽aran autom脿ticament amb enlla莽os.

Al LibreOffice Writer hi ha dues caselles de selecci贸 davant de Reconeix els URL. La casella de la primera columna 茅s per a edicions posteriors i la casella de la segona columna 茅s per a la Correcci贸 autom脿tica mentre s'escriu.