General

Aquesta pestanya General permet definir les propietats generals del control d'un formulari. Aquestes propietats són diferents en funció del tipus de control. No totes les propietats següents estan disponibles per a cada control.

Per a accedir a aquesta ordre...

Open context menu of a selected form element - choose Control Properties - General tab.

Obriu la barra d'eines Disseny de formularifeu clic a la icona Control - pestanya General.

note

Si exporteu el document del formulari actual al format HTML, s'exporten els valors del control per defecte, no els valors del control actual. Els valors es determinen pel valor per defecte de les propietats, segons el tipus de control (per exemple, en camps de text), l'estat per defecte (per a caselles de selecció i camps d'opció) i la selecció per defecte (per a quadres de llista).

Acció

Podeu utilitzar accions de navegació per dissenyar els vostres propis botons de navegació de base de dades.

La taula següent descriu les accions que podeu assignar a un botó:

Acció

Descripció

Cap

No succeeix cap acció.

Envia el formulari

Envia les dades que s'introdueixen a altres camps de control del formulari actual a l'adreça que s'indica a les Propietats del formulari a URL.

Introdueix l'URL al quadre de text «URL» de les propietats de dades del formulari quan exporteu a un fitxer PDF.

Reinicialitza el formulari

Restableix els paràmetres d'altres camps de control als valors per defecte predefinits: Estat per defecte, Selecció per defecte, Valor per defecte.

Obre el document o la pàgina web

Obre l'URL indicat a URL. Podeu utilitzar Marc per indicar el marc de destinació.

Primer registre

Mou el formulari actual al primer registre.

Registre anterior

Mou el formulari actual al registre anterior.

Registre següent

Mou el formulari actual al registre següent.

Últim registre

Mou el formulari actual cap a l'últim registre.

Desa el registre

Desa el registre actual, si cal.

Desfés la introducció de dades

Inverteix els canvis del registre actual.

Registre nou

Mou el formulari actual a la fila d'inserció.

Suprimeix el registre

Suprimeix el registre actual.

Actualitza el formulari

Torna a carregar la versió desada més recentment del formulari actual.

Activa o desactiva

Indica si un botó per prémer es comporta com un botó de commutació. Si definiu la commutació a «Sí», podeu commutar entre els estats del control «seleccionat» i «no seleccionat» quan feu clic al botó o premeu la barra espaiadora mentre el control té el focus. Un botó amb l'estat «seleccionat» apareix «premut».

Actuació en un registre

Indica si s'han de mostrar o amagar els elements d'acció en un control seleccionat de la barra de navegació. Els elements d'acció són els següents: Desa el registre, Desfés, Registre nou, Suprimeix el registre, Actualitza.

Agafa el focus quan es faci clic

Si definiu aquesta opció a «Sí», el botó per prémer rep el focus quan hi feu clic.

Alineació/alineació de gràfics

Les opcions d'alineació estan alineades a l'esquerra i centrades a la dreta. Aquestes opcions estan disponibles per als següents elements

1. Títol dels camps d'etiqueta,

2. Contingut dels camps de text,

3. Contingut dels camps de taula a les columnes d'un control de taula,

4. Gràfics o text que s'utilitzen en botons.

note

L'opció Alineació per a botons s'anomena Alineació de gràfics.

Alçada

Defineix l'alçada del control.

Alçada de la fila

In table controls, enter a value for the row height. If you want, you can enter a value followed by valid measurement unit, for example, 2 cm.

Amaga la selecció

Especifica si una selecció de text en un control roman seleccionada quan el focus ja no és en un control. Si definiu Amaga la selecció a «No», el text seleccionat segueix seleccionat quan es mou el focus del control que conté el text.

Amplada

Estableix l'amplada de la columna en el camp de control de taula en les unitats que s'especifiquen en les opcions del mòdul del LibreOffice. Si voleu podeu introduir un valor seguit d'una unitat de mesura vàlida per exemple 2 cm.

Amplada

Defineix l'amplada del control.

Ancoratge

Defineix on serà ancorat el control.

Aturada de tabulació

The "Tabstop" property determines if a control field can be selected with the Tab key. The following options are available:

No

When using the Tab key, focusing skips the control.

El control es pot seleccionar amb la tecla Tabulador.

Barra de desplaçament

afegeix el tipus de barra de desplaçament que especifiqueu a un quadre de text.

Barra de navegació

Especifica si s'ha de mostrar la barra de Navegació a la vora inferior del control de taula.

Botó de selecció de valors

els camps de moneda els camps de data i hora es poden introduir com a botons de gir en el formulari.

Botó per defecte

The "Default button" property specifies that the corresponding button will be operated when you press the Return key. If you open the dialog or form and do not carry out any further action, the button with this property is the default button.

note

Aquesta propietat només s'ha d'assignar a un botó individual del document.

Quan utilitzeu formularis de pàgines web, podeu trobar-vos aquesta propietat a les màscares de cerca. Aquestes són màscares d'edició que contenen un camp de text i un botó del tipus Envia. El terme de cerca s'introdueix al camp de text i la cerca s'inicia quan es fa clic al botó. Tanmateix, si el botó es defineix com a botó per defecte, només cal que premeu Retorn després d'introduir el terme de cerca per tal d'iniciar la cerca.

Camp d'etiqueta

Especifica la font per a l'etiqueta del control. S'utilitzarà el text del camp d'etiqueta en comptes del nom d'un camp de base de dades. Per exemple al diàleg Filtre Navegador cerca i com a nom de columna a la vista de taula.

Per definir un caràcter d'una etiqueta com a mnemònic de manera que l'usuari pugui accedir a aquest control prement el caràcter al teclat, inseriu un caràcter titlla (~ davant del caràcter a l'etiqueta.

Quan s'utilitzen botons d'opció, només es pot utilitzar el text d'un marc de grup com a camp d'etiqueta. Aquest text s'aplica a tots els botons d'opció del mateix grup.

Si feu clic al botó ... que apareix al costat del camp de text, veureu el diàleg Selecció del camp d'etiqueta. Seleccioneu una etiqueta de la llista.

Marqueu la casella Cap assignació per eliminar l'enllaç entre un control i el camp d'etiqueta assignat.

Canvi gran

Indiqueu el valor que voleu afegir o restar quan l'usuari faci clic al botó lliscant de la barra de desplaçament.

Canvi petit

Indica el valor que s'ha d'afegir o eliminar quan l'usuari fa clic a la icona de fletxa de la barra de desplaçament.

Caràcters de la contrasenya

If the user enters a password, you can determine the characters that will be displayed instead of the characters typed by the user. Under Password character, enter the ASCII code of the desired character. You can use the values from 0 to 255.

tip

Els caràcters i els seus codis ASCII es poden veure al diàleg Caràcters especials (Insereix ▸ Caràcter especial).

Color de fons

Un color de fons està disponible per a la majoria dels camps de control. Si feu clic sobre el color de fons s'obrirà una llista que us permetrà seleccionar entre diversos colors. L'opció «Estàndard» adopta l'ajustament del sistema. Si el color desitjat no està llistat feu clic al botó ... per definir un color al diàleg del color .

Color de la vora

Especifica el color de la vora per als controls que tenen la propietat «Border» establerta a «flat».

Color del símbol

Indica el color per als símbols dels controls, per exemple les fletxes d'una barra de desplaçament.

Data màx.

determina una data que no es pot superar amb un altre valor introduït per l'usuari.

Data mín.

determina la data més primerenca que un usuari pot introduir.

Data per defecte

Defineix la data per defecte.

Desplaçament amb la roda del ratolí

Defineix si s'ha de canviar el valor quan l'usuari giri la roda del ratolí. Mai: no canvia el valor. Quan tingui el focus: (per defecte) el valor canvia quan el control tingui el focus i el punter està enfocant al control i es gira la roda. Sempre: el valor canvia sempre que el punter està apuntant al control i es gira la roda sense importar quin control té el focus.

Desplegable

Un camp de control amb la propietat desplegable té un botó de fletxa addicional que obre la llista d'entrades de formulari existents per clic del ratolí. AComptador de líniespodeu especificar quantes línies (o files) s'han de mostrar en l'estat desplegable. Els camps de combinació poden tenir la propietat desplegable.

Els quadres combinats que s'han inserit com a columnes en un control de la taula sempre són llistes desplegables per defecte.

Divisió de paraula

Mostra text a més d'una línia. Us permet utilitzar salts de línia en un quadre de text, de manera que podeu introduir més d'una línia de text. Per a introduir un salt de línia manualment, premeu la tecla Retorn.

Edita la màscara

en especificar el codi de caràcter en els camps de patrons podeu determinar què pot introduir l'usuari en el camp de patró.

La longitud de la màscara d'edició determina el nombre de les posicions possibles d'entrada. Si l'usuari introdueix caràcters que no es corresponen amb la màscara d'edició, es rebutja l'entrada quan l'usuari surt del camp. Podeu introduir els caràcters següents per definir la màscara d'edició:

Caràcter

Significat

L

Una constant de text. Aquesta posició no es pot editar. El caràcter es mostra a la posició corresponent de la màscara literal.

a

Es poden introduir els caràcters a-z i A-Z. Els caràcters en majúscules no es converteixen a caràcters en minúscules.

A

Es poden introduir els caràcters A-Z. Si s'introdueix una minúscula, es converteix en majúscula automàticament.

c

Es poden introduir els caràcters a-z A-Z i 0-9 Els caràcters en majúscules no es converteixen a minúscules.

C

Es poden introduir els caràcters A-Z i 0-9. Si s'introdueix una minúscula es converteix en majúscula automàticament.

N

Només es poden introduir els caràcters de 0 a 9.

x

Es poden introduir tots els caràcters imprimibles.

X

Es poden introduir tots els caràcters imprimibles. Si s'introdueix una minúscula, es converteix en majúscula automàticament.

Per a la màscara literal «__.__.2000», per exemple, definiu la màscara d'edició «NNLNNLLLLL» de manera que l'usuari només pugui introduir quatre dígits quan introdueixi una data.

Emplenament automàtic

La funció AutoFill mostra una llista d'entrades anteriors després que comenceu a escriure una entrada.

Enumera les entrades

tingueu en compte els consells referits als controls de teclat.

L'entrada de llista predefinida per defecte s'introdueix al quadre Quadre combinat de selecció per defecte.

note

Tingueu en compte que les entrades de llista que s'introdueixen aquí només s'incorporen al formulari si a la pestanya Dades, a Tipus de contingut de la llista, l'opció"Llista de valors" està seleccionada.

Si no voleu que les entrades de llista s'escriguin en una base de dades o es transmetin al destinatari del formulari web, sinó que voleu valors assignats que no es mostrin al formulari, podeu assignar les entrades de llista a altres valors en una llista de valors. La llista de valors es determina a la pestanya Dades. A Tipus de contingut de la llista, seleccioneu l'opció "Llista de valors". Tot seguit introduïu els valors a Contingut de la llista que s'han d'assignar a les entrades de llista visibles al formulari. Perquè l'assignació sigui correcta, és rellevant l'ordre a la llista de valors.

note

Per als documents HTML, una entrada de llista introduïda a la pestanya General es correspon amb l'etiqueta HTML <OPTION>; una entrada de la llista de valors introduïda a la pestanya Dades, a Contingut de la llista es correspon amb l'etiqueta <OPTION VALUE=...>.

Escala

Resizes the image to fit the size of the control.

Estat per defecte

Specifies whether an option or a check box is selected by default.

Per a un botó de tipus Reinicialitza, podeu definir l'estat del control si l'usuari activa el botó de reinicialització.

Per als camps d'opció agrupats, l'estat del grup que correspon al paràmetre per defecte es defineix mitjançant la propietat «Estat per defecte».

Estat triple

Indica si una casella de selecció també pot representar valors ZERO d'una base de dades enllaçada a part dels valors TRUE i FALSE. Aquesta funció només està disponible si la base de dades accepta tres estats TRUE FALSE i ZERO.

note

La propietat "Estat triple" només està definida per a formularis de bases de dadesno per als formularis HTML.

Estil

Specifies whether Check boxes and Option buttons are displayed in a 3D look (default) or a flat look.

Etiqueta

The "Label" property sets the label of the control field that is displayed in the form. This property determines the visible label or the column header of the data field in table control forms.

Quan creeu un control nou, la descripció predefinida a la propietat «Nom» s'utilitza com a opció per defecte per a etiquetar el control. L'etiqueta consisteix en un nom del camp de control i un enter que numera el control (per exemple, CommandButton1). Amb la propietat «Títol» podeu assignar una altra descripció al control de manera que l'etiqueta reflecteixi la funció del control. Canvieu aquesta entrada per a assignar una etiqueta expressiva al control que es mostra a l'usuari.

Per a crear un títol amb més d'una línia, obriu el quadre combinat mitjançant el botó de fletxa. Podeu inserir un salt de línia prement Maj++Retorn.

note

La propietat «Títol» només s'utilitza per a etiquetar un element del formulari a la interfície visible per a l'usuari. Si treballeu amb macros, tingueu en compte que durant el temps d'execució sempre es crida un control amb la propietat «Nom».

Filtre/Ordre

Specifies to show or hide the filtering and sorting items in a selected Navigation bar control. Filtering and sorting items are the following: Sort ascending, Sort descending, Sort, Automatic filter, Default filter, Apply filter, Reset filter/sort.

Format d'hora

You can define the desired format for the time display.

Format de data

amb camps de data podeu determinar el format per a la data de publicació.

note

Tots els camps de format (data, hora, moneda, numèric) es formaten automàticament amb el format seleccionat tan aviat com sortiu, independentment de com hàgiu introduït la informació.

Format estricte

Podeu tenir un validador de format amb els camps de control que accepten continguts formatats (data, hora, i així successivament). Si s'activa la funció en format estricte (Si ) només s'accepten els caràcters permesos. per exemple en un camp de data només s'accepten els números o els delimitadors de data; s'ignoren totes les entrades alfabètiques introduïdes des el teclat.

Formatació

Specifies the format code for the control. Click the ... button to select the format code.

Gràfics

Un botó d'imatge té una propietat "Gràfic". La propietat "Gràfic" especifica el camí del gràfic i el nom del fitxer que es vol mostrar al botó. Si seleccioneu el fitxer gràfic amb el botó ..., la ruta i el nom del fitxer s'inclouran automàticament en el quadre de text.

Habilitat

Si un camp de control té la propietat "Enabled" (Yes ) el formulari d'usuari pot utilitzar el camp de control. Altrament (No) està desactivat i gris clar.

Hora màx.

determina una hora que no es pot superar amb un altre valor introduït per l'usuari.

Hora mín.

determina el temps mínim que un usuari pot introduir.

Hora per defecte

Defineix l'hora per defecte.

Imprimible

Indica si voleu que el camp de control aparegui en la impressió d'un document.

Les línies del text acaben amb

Per als camps de text, seleccioneu el codi de final de línia que s'ha d'utilitzar quan s'escriu text a una columna d'una base de dades.

Lletra tipogràfica

For control fields which have visible text or titles, select the display font that you want to use. To open the Font dialog, click the ... button. The selected font is used in control fields names and to display data in table control fields.

Longitud màxima del text

per a quadres combinats i de text podeu definir el nombre màxim de caràcters que l'usuari pot introduir. Si aquesta propietat del camp de control és incerta la configuració per defecte serà zero.

Si el control està enllaçat a una base de dades i s'ha d'acceptar la longitud del text de la definició de camps de la base de dades, no heu d'introduir la longitud del text aquí. Només s'accepten els paràmetres de la base de dades si la propietat del control no estava definida (estat «No definit»).

Marc

També podeu especificar el marc de destinació per a mostrar un URL que obriu quan feu clic a un botó que s'ha assignat a l'acció «Obre document o pàgina web».

Si feu clic al camp, podeu seleccionar una opció de la llista que indiqui a quin marc s'ha de carregar el següent document. Existeixen les possibilitats següents:

Entrada

Significat

_blank

El document següent es crea en un marc buit nou.

_parent

El document següent es crea en un marc pare. Si no existeix cap marc pare, el document es crea al mateix marc.

_self

El document següent es crea al mateix marc.

_top

El següent document es crea una finestra de nivell superior, és a dir, al marc més alt de la jerarquia; si el marc actual ja té una finestra superior, el document es crea al marc actual.

note

La propietat «Marc» és rellevant per als formularis HTML, però no per als formularis de bases de dades.

Marcador de registre

Indica si la primera columna es mostra amb etiquetes de fila en les quals el registre actual està marcat per una fletxa.

Mida de la icona

Specifies whether the icons in a selected Navigation bar should be small or large.

Mida visible

Indica la mida de la miniatura de la barra de desplaçament en «unitats de valor». Un valor de («Valor màx. de desplaçament» menys «Valor mín. de desplaçament») / 2 crea una miniatura que ocupa la meitat de l'àrea del fons.

Si es defineix a 0, l'amplada de la miniatura serà igual a la seva alçada.

Màscara literal

With masked fields you can specify a literal mask. A literal mask contains the initial values of a form, and is always visible after downloading a form. Using a character code for the Edit mask, you can determine the entries that the user can type into the masked field.

note

La llargada de la màscara literal sempre s'ha de correspondre amb la llargada de la màscara d'edició. Si aquest no és el cas, la màscara d'edició es talla o s'emplena amb espais buits fins a la llargada de la màscara d'edició.

Navegació

Specifies to show or hide the navigation items in a selected Navigation bar control. Navigation items are the following: First record, Previous record, Next record, Last record.

Nom

Cada camp de control i cada formulari té una propietat «Nom» a través de la qual es pot identificar. El nom apareixerà al Navegador de formularis i utilitzant el nom al camp de control es pot fer referència des d'una macro. Els ajustaments predeterminats ja especifiquen un nom que es construeix utilitzant l'etiqueta i el número del camp.

note

Si treballeu amb macros, assegureu-vos que els noms dels controls són únics.

El nom també s'utilitza per a agrupar diferents controls que funcionalment pertanyen a un mateix grup, com els botons d'opció. Per a fer-ho, doneu el mateix nom a tots els membres del grup: els controls amb noms idèntics formen un grup. Els controls agrupats es poden representar visualment mitjançant un quadre de grup.

Nombre de decimals

amb camps numèrics i monetaris podeu determinar el nombre de dígits mostrats a la dreta del punt decimal.

Només de lectura

La propietat "només de lectura" es pot assignar a tots els controls en què l'usuari pot introduir text. Si s'assigna la propietat de només lectura a un camp d'imatge que utilitza gràfics d'una base de dades, l'usuari no podrà inserir nous gràfics a la base de dades.

Ordre de les tabulacions

The "Tab order" property determines the order in which the controls are focused in the form when you press the Tab key. In a form that contains more than one control, the focus moves to the next control when you press the Tab key. You can specify the order in which the focus changes with an index under "Tab order".

note

La propietat «Ordre de les tabulacions» no està disponible per als controls amagats. Si voleu, podeu definir aquesta propietat per a botons d'imatge i controls d'imatge de manera que pugueu seleccionar aquests controls amb la tecla Tab.

Quan creeu un formulari, s'assigna automàticament un índex als camps de control que s'afegeixen a aquest formulari; a cada camp de control afegit s'assigna un índex augmentat per 1. Si canvieu l'índex d'un control, s'actualitzaran automàticament els índexs d'altres controls. També s'assigna un valor als elements que no es poden focalitzar (Aturada de tabulació = no). Malgrat tot, aquests controls s'ometen quan s'utilitza la tecla Tab.

També podeu definir fàcilment els índexs dels diferents controls al diàleg Ordre de les tabulacions.

Orientació

Indica l'orientació horitzontal o vertical d'una barra de desplaçament o d'un botó de selecció de valors.

Pas de valor

Podeu establir els intervals de valor per als botons de gir numèric i monetari. Utilitzeu les fletxes amunt i avall del botó de selecció de valors per augmentar o disminuir el valor.

Posició

Specifies to show or hide the positioning items in a selected Navigation bar control. Positioning items are the following: Record label, Record position, Record count label, Record count.

PosicióX

Defineix la posició X del control, relativa a l'àncora.

PosicióY

Defineix la posició Y del control, relativa a l'àncora.

Recompte de línies

per als quadres combinats amb la propietat «Dropdown» podeu especificar quantes línies s'han de mostrar a la llista desplegable. Amb els camps de control que no tenen l'opció de Dropdownla visualització de la línia s'especificarà per la mida del camp de control i la mida del tipus de lletra.

Repeteix

Indica si l'acció d'un control com ara un botó de selecció de valors es repeteix quan feu clic al control i manteniu premut el botó del ratolí.

Retard

Especifica el retard en mil·lisegons entre els esdeveniments repetitius. Un esdeveniment repetitiu es produeix quan feu clic a un botó de fletxa o al fons d'una barra de desplaçament o un dels botons de navegació de registre d'una barra de navegació i manteniu premut el botó del ratolí durant algun temps. Podeu introduir un valor seguit per una unitat de temps vàlida per exemple 2 s o 500 ms.

Selecció múltiple

permet seleccionar més d'un element en un quadre de llista.

Selecció per defecte

Specifies the list box entry to mark as the default entry.

Per a un botó de reinicialització, l'entrada Selecció per defecte defineix l'estat del quadre de llista si l'usuari activa el botó de reinicialització.

Per a un quadre de llista que conté una llista de valors, podeu fer clic al botó ... per a obrir el diàleg Selecció per defecte.

Al diàleg Selecció per defecte, seleccioneu les entrades que voleu marcar com a seleccionades quan obriu el formulari que conté el quadre de llista.

Separador de milers

With numerical and currency fields you can determine whether thousands separators are used.

Símbol de moneda

In a currency field, you can predefine the currency symbol by entering the character or string in the "Currency symbol" property.

Símbol de prefix

Determines if the currency symbol is displayed before or after the number when using currency fields. The default setting is currency symbols are not prefixed.

Text d'ajuda

Proporciona l'opció d'introduir un text d'ajuda que es mostrarà com un consell del control. El consell mostra el text en mode d'usuari quan el ratolí es mou sobre el control.

Per als botons de tipus URL, el text d'ajuda apareix com a consell ampliat en comptes de l'adreça URL introduïda sota URL.

Text d'ajuda

In each control field you can specify additional information or a descriptive text for the control field. This property helps the programmer to save additional information that can be used in the program code. This field can be used, for example, for variables or other evaluation parameters.

Text per defecte

Defineix el text per defecte per a un quadre de text o un quadre combinat.

Tipus de text

Permet utilitzar salts de línia i formatació en un camp de control, com ara un quadre de text o una etiqueta. Per a inserir manualment un salt de línia, premeu la tecla Retorn. Seleccioneu «Línies múltiples amb formatació» per a introduir text formatat.

warning

Si seleccioneu el tipus de text «Línies múltiples amb formatació», no podeu vincular aquest control a un camp d'una base de dades.

note

Aquest control s'anomena «Entrada de línies múltiples» per a una columna de text dins d'un control de taula.

URL

Enter the URL address for a Open document or web page button type in the URL box. The address opens when you click the button.

Si moveu el ratolí per sobre el botó en mode d'usuari, apareix l'URL com a consell ampliat, sempre que no s'hagi introduït cap altre text d'ajuda.

URL d'ajuda

Especifica una etiqueta per lots en l'ortografia URL que es refereix a un document d'ajuda i que es pot cridar amb l'ajuda del camp de control. L'ajuda per al camp de control es pot obrir si el focus es col·loca en el camp de control i l'usuari prem F1.

Valor

In a hidden control, under Value, you can enter the data which is inherited by the hidden control. This data will be transferred when sending the form.

Valor d'increment/decrement

Determina intervals per afegir o eliminar amb cada activació del control del botó de selecció de valors.

Valor de desplaçament per defecte

Defineix el valor per defecte de la barra de desplaçament.

Valor màx.

per a camps numèrics i monetaris podeu determinar el valor màxim que l'usuari pot introduir.

Valor màxim de desplaçament

Specify the maximum value of a scrollbar control.

Valor mín.

per a camps numèrics i monetaris podeu determinar un valor mínim per evitar que l'usuari introdueixi un valor més petit.

Valor mínim de desplaçament

Specify the minimum value of a scrollbar control.

Valor per defecte

Sets the default value for the control field. For example, the default value will be entered when a form is opened.

Per a un botó de reinicialització, l'entrada Valor per defecte defineix l'estat del control si l'usuari activa el botó de reinicialització.

Visible

Defineix si el control serà visible en el mode viu. En el mode de disseny el control sempre és visible.

Tingueu en compte que si aquesta propietat està definida com a «Sí» (per defecte), això no significa necessàriament que el control apareixerà a la pantalla. S'apliquen restriccions addicionals en calcular la visibilitat efectiva del control. Per exemple, un control emplaçat a una secció no visible al Writer mai es visualitzarà fins que la darrera secció sigui visible.

Si la propietat està definida com a «No», aleshores el control sempre estarà amagat en el mode viu.

Versions de l'OpenOffice.org fins a la 3.1 ignoraran aquesta propietat en llegir documents que en facin ús.

Vora

Amb camps de control que tenen un marc, podeu determinar la visualització de la vora en el formulari utilitzant la propietat «Vora». Podeu seleccionar entre les opcions "Sense el marc" "aspecte 3-D" o "Pla".