Menús contextuals

Retalla

Retalla l'objecte seleccionat i l'emmagatzema en el porta-retalls. Es pot tornar a inserir l'objecte des del porta-retalls utilitzant l'ordre Enganxa.

Enganxa

Insereix l'element que heu mogut al porta-retalls, en el document. Només es pot cridar aquesta ordre si els continguts del porta-retalls es poden inserir a la posició actual del cursor.

Insereix

Obre un submenú a la galeria on podeu triar entre Copia i Enllaça. O bé es copia l'objecte de la galeria seleccionat en el document o bé es crea un enllaç.

warning

Si heu seleccionat un objecte al document, la inserció nova reemplaçarà l'objecte seleccionat.

Fons

Insereix la imatge seleccionada com a gràfic de fons. Utilitzeu les ordres del submenú Pàgina o Paràgraf per a definir si el gràfic ha de cobrir tota la pàgina o només el paràgraf actual.

Copia

Copia l'element seleccionat al porta-retalls.

Suprimeix

Suprimeix la selecció actual. Si se seleccionen múltiples objectes, se suprimiran tots. En la majoria de casos, apareix una pregunta de seguretat abans de suprimir els objectes.

Depenent del context, l'objecte se suprimeix físicament del portador de dades o se suprimeix la visualització de l'objecte.

Si trieu Suprimeix mentre esteu a la galeria, se suprimirà l'entrada des de la galeria, però no es tocarà el fitxer.

Obre

Utilitzeu l'ordre Obre per a obrir l'objecte seleccionat en una tasca nova.

Canvia el nom

Permet canviar el nom a un objecte seleccionat. Després de seleccionar Canvia el nom se selecciona el nom i se'n pot introduir un de nou directament. Utilitzeu les tecles de fletxa per establir el cursor a l'inici o al final del nom per suprimir, afegir-lo a part del nom o reubicar-lo.

Actualitza

Actualitza la visualització a la finestra o a l'objecte seleccionat.

Previsualitza

L'objecte seleccionat es visualitza a la galeria amb la mida màxima. Feu doble clic a la previsualització per tornar a la visualització normal de la galeria.

Crea un enllaç

Es pot activar aquesta ordre si hi ha un objecte seleccionat. Es crearà un enllaç directament anomenat «Enllaç a xxx» (on xxx representa el nom de l'objecte) en el mateix directori que el de l'objecte seleccionat.