Addici贸 de text

Podeu afegir diferents tipus de text a un dibuix o a una presentaci贸:

Addici贸 d'un quadre de text

1. Feu clic a la icona TextIcona i moveu el punter del ratol铆 on vulgueu introduir el quadre de text.

2. Arrossegueu un quadre de text fins que obtingueu la mida desitjada al document.

3. Teclegeu o enganxeu el text en el quadre de text.

Feu doble clic a sobre el text per a editar-lo o per a formatar-ne les propietats, com ara la mida o el color del tipus de lletra. Feu clic a la vora del quadre de text per a editar les propietats de l'objecte, com ara el color de la vora, o b茅 per a col路locar-lo al davant o al darrere d'altres objectes.

Ajustament del text als marcs

1. Creeu un quadre de text tal com s'ha descrit anteriorment.

2. Amb l'objecte de text seleccionat, trieu Format 鈻 Text. S'obrir脿 el di脿leg Text.

3. A la pestanya Text, desactiveu la casella de selecci贸 Ajusta el text a l'al莽ada i despr茅s activeu Ajusta al marc. Feu clic a D'acord.

4. Ara podeu redimensionar el quadre de text per canviar la mida i la forma dels car脿cters del text.

Text associat a un gr脿fic

Podeu afegir text a qualsevol gr脿fic despr茅s de fer-hi doble clic.

Per a determinar la posici贸 del text, utilitzeu els par脿metres de Format 鈻 Text.

1. Per exemple, feu clic a la fletxa al costat de la icona LlegendesIcona per obrir la barra d'eines Llegendes.

2. Seleccioneu una llegenda i moveu la busca del ratol铆 all脿 on vulgueu que comenci.

3. Arrossegueu per dibuixar la llegenda.

4. Introdu茂u el text.

C貌pia de text

1. Seleccioneu el text en el document del Writer.

2. Copieu el text al porta-retalls (Edita 鈻 Copia).

3. Feu clic a la p脿gina o la diapositiva on vulgueu enganxar el text.

4. Enganxeu el text mitjan莽ant Edita 鈻 Enganxa o Edita 鈻 Enganxament especial.

Amb l'opci贸 Enganxament especial, podeu triar el format de text per enganxar. Segons els formats, podeu copiar diferents atributs de text.

Importaci贸 de text

1. Feu clic a la p脿gina o la diapositiva on vulgueu importar el text.

2. Trieu Insereix 鈻 Fitxer.

3. Seleccioneu un fitxer de text (*.txt) o un fitxer HTML, i feu clic a Insereix. S'obrir脿 el quadre de di脿leg Inserci贸 de text. Feu clic a D'acord per inserir-lo.