Quant a les capes

Les capes us permeten agrupar elements relacionats en una pàgina. Penseu en les capes com a espais de treball individuals que es poden ocultar des de la vista, ocultar des de la impressió o, bloquejar.

Les capes no determinen l'ordre d'apilament dels objectes de la vostra pàgina, excepte la capa Controls que sempre es troba davant les altres.

L'ordre d'apilament d'objectes a la vostra pàgina està determinat per la seqüència en què afegiu els objectes. Podeu reorganitzar l'ordre d'apilament des de Organitzar - Forma.

Les àrees d'una capa que no contenen objectes són transparents.

El LibreOffice Draw proporciona tres capes per defecte:

No podeu suprimir o canviar el nom de les capes per defecte. Podeu afegir les vostres pròpies capes triant Insereix ▸ Capa.

La capa Disposició és l'espai de treball predeterminat. La capa Disposició determina la ubicació del títol, text, i marcadors de posició dels objectes a la vostra pàgina.

La capa Controls es pot utilitzar per a botons als s'ha assignat una acció, però que no s'ha d'imprimir. Establiu les propietats de la capa a no imprimible. Els objectes de la capa Controls sempre es troben davant d'objectes d'altres capes.

La capa Línies de cota és on es dibuixen, per exemple, les línies de cota. En mostrar o amagar la capa, podeu activar i desactivar fàcilment aquestes línies.

tip

Podeu blocar una capa per a protegir-ne el contingut, o bé, amagar una capa i el seu contingut de la vista o de la impressió. Quan afegiu una capa nova a una pàgina, la capa s'afegeix a totes les pàgines del document. Malgrat tot, quan afegiu un objecte a una capa, només s'afegeix a la pàgina actual. Si voleu que l'objecte aparegui a totes les pàgines, afegiu l'objecte a la pàgina mestra (Visualitza ▸ Mestre).


Ens cal la vostra ajuda!