Treball amb les capes

El LibreOffice Draw permet utilitzar capes en els dibuixos.

Diàleg d'Inserció de capes

Selecció d'una capa

Per seleccionar una capa, feu clic a la pestanya de nom de la capa a la part inferior de l'espai de treball.

tip

Per editar les propietats d'una capa, feu doble clic a la pestanya de la capa.

Ocultar capes

1. Seleccioneu una capa i, tot seguit, trieu Format ▸ Capa.

2. A l'àrea Propietats desactiveu la casella de selecció Visible .

3. Feu clic a D'acord.

A la pestanya nom de la capa, el color del text del nom canvia a blau.

tip

Podeu fer una capa visible o invisible fent clic a la pestanya mentre manteniu premuda la tecla Maj.

Mostra les capes ocultes

1. Seleccioneu una capa amagada i, tot seguit, trieu Format ▸ Capa.

2. A l'àrea Propietats, seleccioneu la casella de selecció Visible .

3. Feu clic a D'acord.

Blocament de capes

1. Seleccioneu una capa i, tot seguit, trieu Format ▸ Capa.

2. A l'àrea Propietats, seleccioneu la casella de selecció Blocada.

3. Feu clic a D'acord.

No és possible editar objectes en una capa blocada.

Desblocament de capes

1. Seleccioneu una capa blocada i trieu Format ▸ Capa.

2. A l'àrea Propietats, desactiveu la casella de selecció Blocada.

3. Feu clic a D'acord.

Ens cal la vostra ajuda!