Dibuix de sectors i segments

La barra El路lipse cont茅 eines per dibuixar el路lipses i cercles. Tamb茅 podeu dibuixar segments i sectors de cercles i d'el路lipses.

Per a dibuixar un sector d'un cercle o d'una el路lipse:

1. Obriu la barra El路lipse i feu clic a una de les icones Diagrama de sectors circular o Diagrama de sectors el路l铆ptic Icona. La busca del ratol铆 es converteix en una creu amb una icona petita d'un sector.

2. Situeu la busca a la vora del cercle que voleu dibuixar i arrossegueu-la fins a crear el cercle.

Icona de consell

Per a crear un cercle arrossegant des del centre, premeu mentre arrossegueu.

3. Deixeu anar el bot贸 del ratol铆 quan el cercle tingui la mida que voleu. Apareixer脿 una l铆nia que es correspon amb el radi del cercle.

4. Col路loqueu la busca all脿 on vulgueu posar el primer l铆mit del sector i feu-hi clic.

Icona de nota

Com que la l铆nia del radi que segueix la busca se cenyeix als l铆mits del cercle, podeu feu clic all脿 on vulgueu del document.

5. Col路loqueu la busca all脿 on voleu posar el segon l铆mit del sector i feu-hi clic. Es mostrar脿 el sector complet.

Per a dibuixar un segment d'un cercle o d'una el路lipse, seguiu els mateixos passos descrits per a crear un sector basat en un cercle.

Per a dibuixar un arc basat en una el路lipse, trieu una de les icones d'arc i seguiu els mateixos passos descrits per a crear un sector basat en un cercle.