脷s de diagrames al LibreOffice

V铆deo extern

Accepteu aquest v铆deo. En acceptar-ho, accedireu al contingut de YouTube, un servei proporcionat per un tercer extern.

Pol铆tica de privadesa del YouTube

El LibreOffice permet presentar dades gr脿ficament en un diagrama, perqu猫 pugueu comparar s猫ries de dades i veure les tend猫ncies de les dades. Podeu inserir diagrames en fulls de c脿lcul, documents de text, dibuixos i presentacions.

Dades del diagrama

Els diagrames es poden basar en les dades seg眉ents:

1. Valors del full de c脿lcul d'intervals de cel路les del Calc

2. Valors de cel路la d'una taula del Writer

3. Els valors que introdu茂u al di脿leg de la taula de dades de diagrama (podeu crear aquests diagrames en el Writer, el Draw o l'Impress, i tamb茅 podeu copiar-los i enganxar-los al Calc)

Per a inserir un diagrama

Inserci贸 de diagrames

Triar un tipus de diagrama

Per a editar un diagrama

1. Feu clic en un diagrama per a editar les propietats dels objectes que en formen part:

Mida i posici贸 a la p脿gina actual.

Alineaci贸, ajustament del text, l铆mits exteriors i m茅s.

2. Feu doble clic en un diagrama per entrar en el mode d'edici贸:

Valors de les dades del diagrama (per a diagrames amb dades pr貌pies).

Tipus de diagrama, eixos, t铆tols, plans laterals, graella i m茅s.

3. Feu doble clic en un element del diagrama en el mode d'edici贸:

Feu doble clic en un eix per a editar-ne l'escala, el tipus, el color i altres atributs.

Feu doble clic en un punt de dades per a seleccionar i editar la s猫rie de dades a la qual pertany el punt de dades.

Amb una s猫rie de dades seleccionada, feu clic i, tot seguit, doble clic en un sol punt de dades per a editar-ne les propietats (per exemple, una sola barra en un diagrama de barres).

Feu doble clic a la llegenda per a seleccionar-la i editar-la. Feu clic i, tot seguit, doble clic en un s铆mbol de la llegenda seleccionada per a editar la s猫rie de dades associada.

Feu doble clic en qualsevol altre element, o b茅 feu clic en l'element i obriu el men煤 de formataci贸 per a editar-ne les propietats.

4. Feu clic a fora del diagrama per a sortir del mode d'edici贸 actual.

Icona de consell

Per imprimir un diagrama en alta qualitat, podeu exportar el diagrama a un fitxer PDF i imprimir-lo.

Al mode d'edici贸 del diagrama, podeu veure la barra de formataci贸 de diagrames a prop de la part superior del document. La barra de dibuix per als diagrames es mostra a la part inferior del document. La barra de dibuix mostra un subconjunt de les icones de la barra d'eines Dibuix del Draw i de l'Impress.

Podeu fer clic amb el bot贸 dret sobre un element d'un diagrama per a obrir el men煤 contextual. El men煤 contextual ofereix una s猫rie d'ordres per formatar l'element seleccionat.

Edici贸 de t铆tols d'un diagrama

Edici贸 dels eixos d'un diagrama

Edici贸 de les llegendes d'un diagrama

Addici贸 d'una textura a les barres d'un diagrama

Visualitzaci贸 3D

Ajuda sobre l'ajuda

L'ajuda fa refer猫ncia a la configuraci贸 per defecte del programa en un sistema configurat amb els par脿metres per defecte. Les descripcions dels colors, les accions del ratol铆 o altres elements configurables poden ser diferents al vostre programa i sistema.