Visualitzaci贸 3D

Podeu triar un tipus de diagrama a la primera p脿gina de l'Auxiliar de diagrames o en el men煤 contextual d'un diagrama.

Per a accedir a aquesta ordre...

Trieu Insereix 鈻 Diagrama...

Icon

Insereix un diagrama

Premeu Maj+F1 i apunteu a un control per a saber-ne m茅s coses.

La previsualitzaci贸 del diagrama respon a la nova configuraci贸 que introdu茂u en el di脿leg.

Per a definir la perspectiva, l'aparen莽a i la il路luminaci贸 d'un diagrama 3D, podeu triar Format 鈻 Visualitzaci贸 3D.

Perspectiva

Establiu tots els angles a 0 per a obtenir una vista frontal del diagrama. Els diagrames de sectors i els diagrames toroidals es mostraran com a cercles.

Quan els eixos en angle recte estiguin habilitats, nom茅s podreu girar el contingut del diagrama en les direccions X i Y, 茅s a dir, en paral路lel a les vores del diagrama.

Si definiu x amb un valor de 90 i els valors y i z com a 0, obtindreu una visi贸 descendent del diagrama. Si definiu x com a -90, visualitzareu la part inferior del diagrama.

Els girs s'apliquen en l'ordre seg眉ent: en primer lloc X, en segon lloc Y i finalment Z.

Quan l'ombreig est脿 activat i gireu un diagrama, les llums giren com si estiguessin fixades al diagrama.

Icona de nota

Els eixos de gir sempre s贸n relatius a la p脿gina, i no als eixos del diagrama. Aquest funcionament 茅s diferent del d'altres aplicacions per a la creaci贸 de diagrames.

Activeu la casella de selecci贸 Perspectiva per a visualitzar el diagrama en una perspectiva central, com si es trob茅s darrere un objectiu de c脿mera, en lloc d'utilitzar una projecci贸 paral路lela.

Definiu la longitud del focus amb el bot贸 de selecci贸 de valors. Amb el valor 100% obtindreu una vista en perspectiva en qu猫 una vora allunyada del diagrama tindr脿 aproximadament la meitat de la grand脿ria que una vora propera.

Icona de nota

Les versions anteriors del LibreOffice no podien mostrar el percentatge de la perspectiva de la mateixa manera que la versi贸 actual.

Aparen莽a

En seleccionar un esquema les caselles de selecci贸 i les fonts de llum es definiran d'acord amb l'esquema seleccionat.

Il路luminaci贸

Defineix les fonts d'il路luminaci贸 per a la visualitzaci贸 3D.