Barra de formataci贸

La barra de formataci贸 cont茅 ordres b脿siques per a aplicar una formataci贸 manual.

Indica si s'ha de mostrar la finestra Estils, que 茅s on podeu assignar i organitzar estils.

Icona Estils

Estils

Nom de la lletra tipogr脿fica

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en ordre si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecci贸 o la paraula ja est脿 en negreta, s'elimina la formataci贸.

Icona Negreta

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecci贸 o la paraula ja est脿 en cursiva, s'elimina la formataci贸.

Icona Cursiva

Cursiva

Subratllat

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Subratllat

Color de la lletra

Feu clic aqu铆 per a aplicar el color del tipus de lletra actual als car脿cters seleccionats. Tamb茅 podeu fer clic aqu铆 i, tot seguit, arrossegar una selecci贸 per a canviar el color del text. Feu clic a la fletxa situada al costat de la icona per a obrir la barra d'eines Color del tipus de lletra.

Icona Color de la lletra

Color de la lletra

Alinea a l'esquerra

Alinea els continguts de la cel路la a l'esquerra.

Icon Align Left

Alineaci贸 esquerra

Alinea al centre horitzontalment

Centra horitzontalment els continguts de la cel路la.

Icon Centered

Alinea a la dreta

Alinea els continguts de la cel路la a la dreta.

Icon Align Right

Alineaci贸 dreta

Justifica

Alinea els continguts a l'esquerra i a la dreta de les vores de la cel路la.

Icon Justified

Justificat

Number format: Currency

Applies the default currency format to the selected cells.

Des de la barra de men煤s:

Choose Format - Number Format - Currency.

Des de la interf铆cie en pestanyes:

Choose Home.

Des de la barra lateral:

Access the Number Format deck of the Properties Panel.

Des de les barres d'eines:

Currency Number Format Icon

Number Format: Currency

Amb el teclat:

+ Shift + 4

Number format: Percent

Applies the percentage format to the selected cells.

Des de la barra de men煤s:

Choose Format - Number Format - Percent.

Des de la interf铆cie en pestanyes:

Choose Home.

Des de la barra lateral:

Access the Number Format deck of the Properties Panel.

Des de les barres d'eines:

Icon Number Format: Percent

Number Format: Percent

Amb el teclat:

+ Shift + 5

Format num猫ric: general

Applies the default number format to the selected cells.

Des de la barra de men煤s:

Trieu Format 鈻 Format num猫ric 鈻 General.

Des de la interf铆cie en pestanyes:

Choose Home.

Des de la barra lateral:

Access the Number Format deck of the Properties Panel.

Des de les barres d'eines:

Icona Format num猫ric general

Format num猫ric: general

Amb el teclat:

+ Shift + 6

Number Format: Add Decimal Place

Adds one decimal place to the numbers in the selected cells.

Icon Add Decimal Place

Number Format: Add Decimal Place

Number Format: Delete Decimal Place

Removes one decimal place from the numbers in the selected cells.

Icon Delete Decimal Place

Number Format: Delete Decimal Place

Decrease Indent

Feu clic a la icona Redueix el sagnat per a reduir el sagnat esquerre del par脿graf actual o el contingut de la cel路la i posar-lo a la posici贸 anterior per defecte del tabulador.

Icon

Redueix el sagnat

Increase Indent

Feu clic a la icona Augmenta el sagnat per a augmentar el sagnat esquerre del par脿graf actual o el contingut de la cel路la i posar-lo a la posici贸 seg眉ent per defecte del tabulador.

Icon

Augmenta el sagnat

Vores

Feu clic a la icona Vores per obrir la barra d'eines Vores, on podeu modificar la vora de l'脿rea d'un full o d'un objecte.

Icona Vores

Vores

Color de fons

Feu clic per obrir una barra d'eines on podeu fer clic en un color de fons per a un par脿graf. El color s'aplica al fons del par脿graf actual o dels par脿grafs seleccionats.

Icon Background color

Color de fons

Alinea a la part superior

Alinea els continguts de la cel路la a la vora superior de la cel路la.

Icon Align Top

Alineaci贸 superior

Alinea al centre verticalment

Centra verticalment els continguts de la cel路la.

Icon Align Center Vertically

Alineaci贸 central vertical

Alinea a la part inferior

Alinea els continguts a la vora <inferior de la cel路la.

Icon Align Bottom

Alineaci贸 inferior

Number Format : Date

Applies the default date format to the selected cells.

Des de la barra de men煤s:

Choose Format - Number Format - Date.

Des de la interf铆cie en pestanyes:

Choose Home.

Des de la barra lateral:

Access the Number Format deck of the Properties Panel.

Des de les barres d'eines:

Icon Number Format : Date

Number Format : Date

Amb el teclat:

+ Shift + 3

Number Format: Scientific

Applies the default scientific format to the selected cells.

Des de la barra de men煤s:

Choose Format - Number Format - Scientific.

Des de la interf铆cie en pestanyes:

Choose Home.

Des de la barra lateral:

Access the Number Format deck of the Properties Panel.

Des de les barres d'eines:

Icon Number Format: Scientific

Number Format: Scientific

Amb el teclat:

+ Shift + 2

Icones addicionals

Si s'habilita l'煤s del CTL, es visualitzaran dues icones addicionals.

D'esquerra a dreta

Icona D'esquerra a dreta

El text s'introdueix d'esquerra a dreta.

De dreta a esquerra

Icona De dreta a esquerra

El text formatat en una llengua amb disposici贸 complexa de text s'introdueix de dreta a esquerra.