Formatació de nombres com a text

El LibreOffice Calc us permet formatar nombres com a text. Obriu el menú contextual d'una cel·la o un interval de cel·les, trieu Formata les cel·les - Nombres, i després seleccioneu "Text" a la llista Categoria. Qualsevol nombre que s'introdueixi posteriorment a l'interval formatat s'interpretarà com a text. La visualització d'aquests "nombres" es justifica a l'esquerra, igual que qualsevol text.

Si ja heu introduït nombres normals a les cel·les i després heu canviat el format de les cel·les a "Text", els nombres continuaran sent nombres normals, no es convertiran. Només els nombres introduïts més endavant o els que s'editin després es convertiran en nombres de text.

Si decidiu introduir un nombre directament com a text, escriviu primer un apòstrof ('). Per exemple, per als anys als encapçalaments de columna podeu introduir '1999, '2000 i '2001. L'apòstrof no es veurà a la cel·la, només indica que l'entrada s'ha de reconèixer com a text. Això és útil si, per exemple, introduïu un número de telèfon o un codi postal que comença amb un zero (0), perquè els zeros (0) situats al principi de les seqüències de dígits se suprimeixen en els formats numèrics normals.

Ens cal la vostra ajuda!