Importació i exportació de fitxers dBASE

Podeu obrir dades i desar-les amb el format de fitxer dBASE (extensió del fitxer *.dbf) al LibreOffice Base o en un full de càlcul. Al LibreOffice Base, una base de dades dBASE és una carpeta que conté fitxers amb l'extensió de fitxer .dbf. Cada fitxer es correspon amb una taula de la base de dades. Les fórmules i la formatació es perden quan obriu i deseu un fitxer dBASE des del LibreOffice.

Importació d'un fitxer dBASE a un full de càlcul

1. Trieu Fitxer ▸ Obre.

2. Cerqueu el fitxer *.dbf que vulgueu importar.

3. Feu clic a Obre.

S'obrirà el diàleg Importa fitxers de dBASE.

4. Feu clic a D'acord.

S'obrirà el fitxer dBASE com a nou full de càlcul del Calc.

Icona d'avís

Si voleu desar el full de càlcul com a fitxer dBASE, no modifiqueu ni suprimiu la primera fila al fitxer importat. Aquesta fila conté informació necessària per a les bases de dades dBASE.

Importació d'un fitxer dBASE a la taula d'una base de dades

La taula d'una base de dades del LibreOffice Base és un enllaç a una base de dades ja existent.

1. Trieu Fitxer ▸ Nou ▸ Base de dades.

2. Introduïu un nom per a la base de dades en el quadre Nom del fitxer del diàleg Anomena i desa.

3. Feu clic a Desa.

4. Seleccioneu "dBASE" en el quadre Tipus de base de dades del diàleg Propietats de la base de dades.

5. Feu clic a Següent.

6. Feu clic a Navega.

7. Cerqueu el directori que conté el fitxer dBASE i feu clic a D'acord.

8. Feu clic a Crea.

Desament d'un full de càlcul com a un fitxer dBASE

1. Trieu Fitxer ▸ Anomena i desa.

2. Seleccioneu «Fitxer dBASE» en el quadre Format del fitxer.

3. Introduïu un nom per al fitxer dBASE en el quadre Nom del fitxer.

4. Feu clic a Desa.

Icona de nota

Només s'exportaran les dades del full actual.